Kollektiv kollaps i den andra halvleken

En kollektiv kollaps under den andra halvleken gjorde att Prespa Birlik spelade en av sina sämsta matcher på väldigt länge när man förlorade med 8-2 mot ett hungrigt Malmö FF (U19).

 

 

Prespa började matchen i ett högt tempo men fick ett tidigt baklängesmål efter en försvarsmiss. Man replikerade dock ganska snabbt efter ett fint anfall där Liridon Rrustemaj sköt ett hårt skott som målvakten boxade ut till en fristående Guri Baqaj som hade öppet mål och bara kunde lägga in bollen enkelt i mål.

 

Dock dröjde det inte länge innan Mff tog ledningen igen, denna gång efter en slarvig passning på mittfältet som ställde laget och Mff  kunde effektivt kontra och göra sitt andra mål för kvällen. Första halvleken hängde Prespa med bra i och man hade ett par riktigt bra chanser som man inte lyckades få in i mål.

 

I den andra halvleken tappade man allt och Mff kunde spela ut helt sitt register, man var först på nästan alla bollar och man sprang sönder Prespa Birlik. Rahim Ghettas fick göra det andra målet när tio minuter återstod och det var ett mycket vackert mål. En lobb från 30-35 m som var helt otagbar för Mff:s annars så duktige målvakt.

 

Det var ett ungt och talangfullt lag Prespa Birlik mötte idag. Erdal Rakip med rötter i Prespa var planens gigant och den killen skall ni hålla kolla på i framtiden. Det kommer nog inte dröja många år innan vi får se honom i Mff:s A-lag. 

 

Men att släppa in åtta mål på det viset är oacceptabelt.

 

-Man skulle kunna tro att vi kom med juniorer. De var helt överlägsna i rörelse, duellspel och aggressivitet, suckade tränare Nils-Erik "Bagare" Persson.
-Vi hängde inte alls med.

 

 

 

 

Målskyttar

 

1-1 Guri Baqaj 20´

8-2 Rahim Ghettas 81´

 

 

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter