"Gillar typen av fotboll Prespa Birlik spelar"

Hemsidan fick en liten pratstund med den nye Prespa Birlik tränaren för i år, Nils Erik "Bagarn" Persson.

Fem träningsmatcher hittills, fyra förluster och en vinst. Vad tycker du om resultaten?

 

-Tycker vi gör en riktigt bra match mot Ängelholms FF, där vi spelar med få tillslag och alla ger allt i närkamperna. Sen mot Husie IF vinner vi, men där är vi alldeles för nonchalanta i vissa situationer. Matchen mot LB 07 är vi med riktigt bra och leder tills det bara är tio minuter kvar. Då får vi en billig utvisning på Andreas och släpper in två onödiga mål på slutet. Sen matcherna mot Lunds BK och Malmö FF tycker jag vi spelar mindre bra, går inte in riktigt i duellerna och vi tar inte det tråkiga jobbet som krävs.

 

Och vad tror du det kan bero på?

 

-Om man ser på träningarna så är det för vekt ibland, man går inte in i närkamperna ordentligt. På denna nivån så "smäller" det lite mer i duellerna, så där har vi en del att jobba med. Just nu tränar vi mycket spel på små ytor där man är mycket nära varandra.

 

Spelarna du har att tillgå idag, tror du att det räcker för en toppplacering i div 2 eller behövs det några fler nyförvärv?

 

-Som det ser ut idag är vi inget topplag i serien, men dom brukar ju säga att gör man dåliga träningsmatcher så går det bättre i serien. Men det kan kanske bli några nyförvärv till.

 

Många är nyfikna på spelsystem och siffror, hur kommer Prespa Birlik spela i år?

 

-Jag förespråkar ju helst 4-4-2 om vi ska tala siffror, man får ett bättre tryck där framme med två anfallare. Men sen beror det också lite på vilken trupp man har att tillgå.

 

Varför valde du just Prespa Birlik?

 

-Jag känner ju en del spelare som jag haft innan och även folk i styrelsen. Sen tycker jag att projektet dom startat är mycket intressant. Jag tror vi kommer få ihop ett riktigt bra lag. Sen gillar jag den typen av fotboll som Prespa Birlik spelar.

 

Du var och kollade några matcher förra året, vad tycker du om Prespa Birliks publik?

 

-Det är en njutning att se hur folk lever sig in i matcherna och stöttar laget. Dom brinner verkligen för sitt lag. Ibland kan dom bli lite gnälliga när laget inte presterar, men jag tycker att dom har rätt att få vara det. Men en sak skall man veta, alla dom som kommer på matcherna vill vårt bästa. Så där har vi ledare och spelare en skyldighet att stå upp och ge allt i matcherna för att ge något tillbaka till publiken.

 

Tack för pratstunden och lycka till i år.

-Tack så mycket.

 

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter