Ngounou nätade direkt

Prespa Birlik tog en välförtjänt vinst mot div-3 laget Borstahusens Bk på Landskrona IP. Man ägde stora delar av matchen och det var många glada miner efter segern.

William Ngounou som igår skrev på för Prespa Birlik gjorde idag sin debut för laget. Han bildade anfallspar med Liridon Rrustemaj och man skapade en del chanser under matchen men under den första halvleken så lyckades man inte göra något mål. Borstahusen stack upp emellanåt men lyckades inte skapa några farliga chanser.

 

Prespa startade andra halvlek i ett högre tempo och det var större rörlighet i laget. I den 56 minuten tog man också ledningen genom nyförvärvet William Ngounou, en riktig måltjuv som stod på rätt plats när han blev frispelad framför mål och satte dit sin första balja för Prespa Birlik.

 

I den 60 minuten gjorde Baris Hümmet en efterlängtad comeback efter att en knäskada stoppat honom från spel i två månader. Det var även han som slog hörnan som ledde fram till Prespas andra mål. En bra skruvad hörna som målvakten inte lyckades fånga in, istället damp bollen ner framför en fristående Omar Aouida som kunde trycka in bollen i öppet mål.

 

Liridon Rrustemaj hade han även två, tre klara målchanser som han inte lyckades sätta i mål.

 

Även Serdar Semovski fick hoppa in dom sista tio minuterna och göra sin årsdebut efter ett års skadefrånvaro.

 

-Tycker första halvleken är lite smårörig där vi inte är riktigt stabila och passningssäkra. I den andra däremot tycker jag att hela laget lyfter sig och vi blir mycket stabilare försvarsmässigt samt giftigare framåt. Matchen kunde slutat med större siffror men jag tycker vi visar en helt annan inställning idag än vad vi gjort dom senaste matcherna. Nu ser vi fram emot matchen mot Åkarps IF på onsdag, säger Nils "Bagarn" Persson.

 

Serien närmar sig med stormsteg och nu är det två träningsmatcher kvar för att kunna slipa formen inför Malmöderbyt mot Kvarnby IK den 13 april.

 

 

Startuppställning:

                   Festim Bytyqi

Sandi K Medin Z Andreas P Nenad S

 Sami G Rasmus R Rahim G Omar A

               Liridon R William N

 

Ersättare:

Dejan M, Baris H, Serdar S, Murat K

 

 

Målskyttar: 0-1 William Ngounou (56), 0-2 Omar Aouida (79)

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter