2-2 i genrepet mot IFK Malmö

Genrepet mot IFK Malmö slutade 2-2 på ett soligt Malmö Stadion. En match där förutsättningarna kanske inte var dom perfekta men där var faktiskt lite grönt gräs på planen och alla spelare var nog glada över att få spela på riktig gräs efter en lång vinter.

Prespa Birlik var inte alls med dom första 20 minuterna, utan det var IFK som lyckades göra både 1-0 och 2-0 inom 20 minuter.

 

Därefter ryckte Prespa upp sig och stundtals så fick hemmalaget knappa låna bollen. Reduceringen kom i den 40 minuten då Sami Güngör med ett inlägg längs marken kunde hitta Adriano Kalisiak vid mållinjen som bara kunde sätta dit foten och rulla bollen i mål.

 

Prespa Birlik fortsatte att trumma på i den andra halvleken också och det dröjde endast fyra minuter innan man gjorde 2-2. Efter ett långt, fint inlägg av Baris Hümmet dök dagens tvåmålsskytt Adriano Kalisiak upp vid den bortre stolpen och nickade distinkt bollen i mål bakom en chanslös Daniel Pode i hemmalagets mål. Prespa hade under matchen ett flertal heta lägen som man inte lyckades göra mål på.

 

Under matchens sista 20 minuter var det två trötta lag på banan och det syntes tydligt att det var årets första match på naturgräs.

 

Två nyförvärv gjorde även debut för Prespa Birlik. Gabriel Ucar spelade den första halvleken och Norlla Amiri fick komma in i den andra. Två duktiga spelare som kommer göra stor nytta när dom kommit in i lagets sätt att spela.

 

- Jag tycker vi gör en godkänd insats om man jämför med våra andra träningsmatcher. Vi har en bit kvar till vår toppnivå och där finns mycket mer att hämta ut från våra spelare men jag är inte alls orolig, det kommer så småningom, säger Nisse Persson.

 

 

 

Laguppställning:

 

                     Festim Bytyqi

Rasmus R Andreas P Medin Z Gabriel U

    Adriano K Adem Ö Sami G Omar A

                  William N Baris H

 

Ersättare:

 

Dejan M

Metin H

Nenad S

Rahim G

Murat K

Norlla A

 

 

Målskytt: 2-1 Adriano Kalisiak (40´), 2-2 Adriano Kalisiak (49´) 

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter