KSF Prespa Birlik ger rasismen rött kort!

Nu på lördag den 20 april så kommer KSF Prespa Birlik att genomföra en spelarmanifestation mot rasism i samband med hemmapremiären.

 

KSF Prespa Birlik har inlett ett samarbete med Ge rasismen rött kort, vilket är en verksamhet som drivs av riksorganisationen Ungdom Mot Rasism och Spelarföreningen Fotboll i Sverige.

 

Med verksamheten riktar man sig till fotbollsföreningar runt om i landet för att genom utbildningar och aktiviteter vara ett stöd i det aktiva värdegrundsarbetet. Med fotbollen som pedagogiskt verktyg, vänder man sig även till skolans värld för att främja ett öppet och inkluderande klimat. Det röda kortet syns också årligen på arenorna inom svensk elitfotboll då spelarna genomför Ge rasismen rött kort-manifestationer.

 

Att aktivt arbeta för att stärka sin värdegrund är viktigt för KSF Prespa Birlik. Därför är vi glada för att vara en av föreningarna inom svensk fotboll som tar ställning och ger rasismen rött kort. Under året väntar både utbildningar och andra gemensamma aktiviteter, säger Özcan Emin.

 

Läs mer om verksamheten på: www.gerasismenrottkort.se

Facebook: facebook.com/gerasismenrottkort

 

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter