Tung förlust borta mot Torns IF

 

Prespa Birlik förlorade matchen mot Torns IF med 3-1 (0-0). Prespa som fick spela den andra halvleken med tio man efter att ha fått mittbacken Andreas Persson felaktigt utvisad i den 45:e minuten.

 

Uppladdningen inför matchen blev inte den mest optimala då yttermittfältaren Baris Hümmet fick kliva av uppvärmningen pga av en knäskada.

 

En första halvlek som Prespa Birlik annars hade rätt så bra koll på. Man skapade ett par halvchanser och man borde nog ha tagit ledningen i matchens 9:e minut när Rasmus Ridell hade en farlig nick på mål. Torns målvakt lyckades dock tippa ut bollen till hörna precis vid stolpen. I halvlekens sista minut fick Prespa Birlik en totalt felaktig utvisning på Andreas Persson då han fick sin andra varning. En utvisning som till slut kostade laget tre poäng.

 

Prespa fick alltså spela den andra halvleken med en man mindre och det var inte lätt mot ett fysiskt spelande Torns IF som mest spelade långa bollar. I matchens 53:e minut kom det tunga baklänges målet då Torn tog ledningen med 1-0. Bortalaget försökte få till en snabb kvittering men istället fick man 2-0 i baken en kvart senare. Torn lyckades även göra 3-0 i den 70:e minuten och då var det många trötta ben i Prespas lag.

 

Men man fortsatte att kämpa på och i matchens 75:e minut reducerade man till 3-1 efter ett vackert mål signerat Medin Zekmani. Efter en vacker dribblingsräd och en chip över Torns backlinje av Norlla Amiri friställde han Medin Zekmani som strax utanför straffområdet slog till på volley och lobbade målvakten.

 

-Första halvleken tycker jag att vi har matchen under kontroll men utvisningen vi får emot oss förstör mycket. Grabbarna skall ha en stor eloge som trots en man mindre under andra halvleken kämpade matchen ut. Det är ofattbart hur domarna kan hålla en så låg klass. Jag brukar inte gnälla på domare annars men domartrions instats i denna matchen var under all kritik, dundrade tränaren Nils Erik Persson efter förlusten.

 

Vi tackar alla Prespa fans som hade tagit sig till matchen för att stötta laget. Ni är fantastiska!

 

 

Laguppställning:
1. Festim Bytyqi, målvakt
2. Andreas Persson
3. Gabriel Ucar
4. Adriano Kalisiak
6. Adem Özay, lagkapten
10. Sami Güngör
12. Rasmus Ridell 

17. Norlla Amiri 

19. Omar Aouida

21. Rahim Ghettas (ut 75´)

23. Medin Zekmani

 

Ersättare:
5. Metin Hamid
9. Serdar Semovski (in 75´)
14. Nenad Stojadinovic
99. Murat Kücükvardar

 

Slutresultat: 3-1 (0-0)

 

Målskytt: 3-1 Medin Zekmani (75´)

 

Varningar: Medin Zekmani (3´), Andreas Persson (32´), Sami Güngör (39´), Andreas Persson (45´), Adem Özay (68´)

 

Utvisning: Andreas Persson (45´)

 

Domare: Jakob Magnetorp, Lund
Ass. domare 1: Simon Kristensson, Skurup
Ass. domare 2: Christian Andersson, Ystad

 

Spelplats: Tornvallen 1

 

Publik: 290

 

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter