Hattrick av Sami Güngör

 

Prespa Birlik tog sin andra raka hemmavinst när man besegrade FK Karlskrona med  4-2 (2-2). Stor matchhjälte blev Sami Güngör med sina tre mål.

 

-Jag hade ett par chanser till som jag kanske borde ha gjort mål på men man får nog vara rätt så nöjd med tre stycken, sade Sami Güngör med ett brett leende. Som efter sina tre mål ligger på en delad förstaplats i skytteligan med totalt fyra mål.

 

Prespa Birlik dominerade matchen från minut ett och rullade stundtals ut Karlskrona som mest satsade på snabba omställningar och fasta situationer. Det dröjde inte många minuter innan Sami Güngör rullade in 1-0 för hemmalaget. Men Karlskrona replikerade ganska så omgående när Prespas försvar inte riktigt var på hugget.

 

Det skulle dröja till den 27:e minuten innan Prespa återigen tog ledningen, denna gång genom Medin Zekmani som med en välplacerad halv bicicleta precis utanför straffområdet satte sitt andra mål för säsongen. Den där killen verkar bara kunna göra vackra fotbollsmål. Men ännu en gång så tappade man markeringen när man tillät bortalaget kvittera till 2-2 i första halvlekens allra sista minut.

 

I början av andra halvleken så blev William Ngounou nedgjord i straffområdet och matchens domare Pär Leek som gjorde en stabil insats kunde inte göra något annat än att blåsa i pipan. Straffen satte Sami Güngör säkert i målvaktens högra hörn. Det blev även han som satte matchens sista mål och 4-2 för Prespa Birlik som tog en ganska så komfortabel hemmaseger mot ett FK Karlskrona som kommer få kämpa hårt för att hålla sig kvar i div 2. Nästa vecka möter man GIF Nike på bortaplan. I den matchen får man klara sig utan Medin Zekmani och Adriano Kalisiak som är avstängda efter att ha fått tre gula kort.

 

 

Laguppställning (4-5-1) 

1. Festim Bytyqi, målvakt  

3. Gabriel Ucar

4. Adriano Kalisiak

6. Adem Özay, lagkapten

10. Sami Güngör

11. William Ngounou

12. Rasmus Ridell

17. Norlla Amiri (ut 82´)

19. Omar Aouida

21. Rahim Ghettas

23. Medin Zekmani (ut 74´)

 

Ersättare:

13. Nicolas Polakof Cor 

8. Valentino Lai (in 74´)

9. Serdar Semovski

14. Nenad Stojadinovic

99. Murat Kücükvardar (in 82´)

 

Slutresultat: 4-2 (2-2)

 

Målskyttar: 1-0 Sami Güngör (9´), 2-1 Medin Zekmani (27´) , 3-2 Sami Güngör (48´str), 4-2 Sami Güngör (80´)

 

Varningar: Medin Zekmani (28´), William Ngounou (80´), Omar Aouida (85´), Adriano Kalisiak (90´)

 

Domare: Pär Leek, Vetlanda 

Ass. domare 1: George Jansizian, Växjö 

Ass. domare 2: Simon Anderjon, Växjö

 

Spelplats: Malmö IP

 

Publik: 189

 

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter