2-1 förlust för Prespa Birlik

 

Trots en man mer i 60 minuter så lyckades inte Prespa Birlik vända matchen mot GIF Nike som slutade 2-1 (1-0).

 

Innan matchen så pratade man om att gå ut och köra ett snabbt spel med mycket rörelse i laget. Prespa startade med ett högt tempo men redan i den 9:e minuten så fick man ett baklängesmål då Nike tog ledningen med 1-0 från kortlinjen där bollen gick mellan benen på målvakten. En boll som Festim Bytyqi nog borde ha tagit.

 

Prespa Birlik fortsatte att ha ett stort bollinnehav men man lyckades inte anfalla tillräckligt fort och Nike hann ofta ställa om snabbt i försvaret. I matchens 16:e minut så fick bortalaget en straff då Norlla Amiri blev nerdragen. En straff som Sami Güngör missade. Efter dryga halvtimmen så fick Martin Hammargren i Nike sitt andra gula kort och fick lämna planen och i det skedet var det nog många som trodde att Prespa skulle lyckas vända matchen.

 

Prespa Birlik fortsatte att driva på men återigen var det Nike som tog ledningen med 2-0 i den 63:e minuten. Tio minuter senare reducerade Adem Özay till 2-1 genom en vacker halvvolley vid stolpen men närmare än så kom inte Prespa och man inkasserade därmed sin tredje raka bortaförlust.

 

- Vi hade mycket bollinnehav i matchen men det var alldeles för dålig rörelse stundtals och vi lyckades inte skapa jättemycket framåt med tanke på hur mycket boll vi ägde. Vi är för svajiga med en alldeles för stor skillnad mellan högsta och lägsta nivå. Det duger inte på denna nivån, sade tränaren Nisse Persson efter matchen.

 

 

 

Laguppställning (4-5-1)

1. Festim Bytyqi, målvakt

2. Andreas Persson

3. Gabriel Ucar

6. Adem Özay

8. Valentino Lai, lagkapten

10. Sami Güngör

11. William Ngounou

12. Rasmus Ridell (ut 78´)

17. Norlla Amiri

19. Omar Aouida

21. Rahim Ghettas (ut 64´)

 

Ersättare:

13. Nicolas Polakof Cor

5. Metin Hamid

7. Eyüp Beba

14. Nenad Stojadinovic (in 64´)

23. Amit Veliu

99. Murat Kücükvardar (in 78´)

 

Slutresultat: 2-1 (1-0)

 

Målskytt: 2-1 Adem Özay (73´)

 

Varningar: Rahim Ghettas (49´), Gabriel Ucar (87´)

 

Domare: Daniel Böcker, Malmö

Ass. domare 1: André Ovenberger, Södra Sandby

Ass. domare 2: Christoffer Södergren, Trelleborg

 

Spelplats: Lomma IP

 

Publik: -

 

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter