Rättvis seger i derbyt

Foto: Eimal Amiri Foto: Eimal Amiri


Prespa Birlik lyckades ta sin första seger på bortaplan i år genom att besegra FC Rosengård med 1-0. Stor matchvinnare blev Rasmus Ridell som gjorde sitt första mål i Prespa-tröjan.
 

-Alltid härligt att göra mål, sen att man får avgöra en så här stor match och framför alla våra fantastiska fans det är stort, mycket stort. Vill även ge en stor eloge till alla mina lagkamrater och idag visar vi verkligen att vi kan spela riktigt bra fotboll, sade en nöjd Rasmus Ridell.

En fläckfri insats av hela laget bäddade för den historiska segern i det första derbyt lagen emellan. Förutsättningarma var fantastiska med en fin gräsmatta, ca: 2000 åskådare och matchen startade med två heta lägen direkt. Redan i den femte minuten så träffade Rosengårds Alvedin Nezirovac stolpen med ett fint distansskott. Minuten senare så rann Prespas Norlla Amiri genom hemmalagets backlinje och ensam med målvakten rullade han bollen strax utanför stolpen.

I matchens 17:e minut tvingades Prespa Birlik till att göra ett tidigt byte då Adem Özay fick utgå efter känning i låret.
- Det var en chansning att jag spelade men tyvärr så höll det inte. Men jag är mycket glad över denna segern. Vi visade att vi är starka och vi blir bättre och bättre, sade Adem Özay.

Prespa Birlik spelade väldigt disciplinerat, taktiskt och man tillät inte Rosengård komma till några vassa lägen. Efter en dryg halvtimme kom så matchens enda mål genom Rasmus Ridell som höll sig framme vid stolpen och med en halvträff lyckades styra bollen i mål. Inte det vackraste målet men ack så viktigt för Prespa Birlik som fortsatte att mala på och Rosengård hade väldigt svårt att komma till några målchanser. I halvlekens sista minut hade man även chansen att ta ledningen med 2-0 när Rosengårds målvakt släppte retur på en frispark rakt ut till Adriano Kalisiak som träffade ribban.

Andra halvleken flyttade Rosengård upp mer folk för att försöka få till en kvittering men Prespa Birlik fortsatte att enkelt styra bort deras anfallsförsök gång på gång. Prespa hade många lägen som man kanske borde ha förvaltat på ett bättre sätt, sylvassa och smarta kontringar som man skapade då Rosengård allt mer desperat jagade efter ett kvitteringsmål. Bortalaget borde även ha fått en straff i den andra halvleken då Valentino Lai blev nedgjord i straffområdet, men domaren friade.

-Jag vill berömma hela laget för en fantastisk insats idag, vi följer vår taktiska plan till hundra och jag är mycket stolt över grabbarna. Vi skapar även mycket framåt och vi borde kanske ha vunnit med lite större siffror men vi vinner fullt rättvist tycker jag. Vill även tacka för det fantastiska publikstödet, sade en nöjd Nisse Persson efter matchen.

Efter matchen ekade segersången högt från omklädningsrummet och spelarna firade vilt.

Vi tackar FC Rosengård, alla som jobbade med arrangemanget runt omkring och bidrog till den stora publikfesten. Ett stort tack till alla som var där och stöttade laget till vinsten.Laguppställning:

1.Festim Bytyqi, målvakt
2.Andreas Persson
3.Gabriel Ucar
4.Adriano Kalisiak
6.Adem Özay (ut 17´)
8.Valentino Lai, lagkapten
10.Sami Güngör
11.William Ngounou (ut 89´)
12.Rasmus Ridell (ut 84´)
14.Nenad Stojadinovic
17.Norlla Amiri

Ersättare:

13.Nicolas Polakof Cor
19.Omar Aouida (in 89´)
21.Rahim Ghettas (in 17´) 
23.Medin Zekmani
99.Murat Kücükvardar (in 84´)

Slutresultat: 0-1 (0-1)

Målskytt: 0-1 Rasmus Ridell (31´)

Varningar: Adem Özay (15´), Adriano Kalisiak (43´), Rahim Ghettas (56´), Valentino Lai (90´)

Domare: Roger Persson, Kristianstad
Ass. domare 1: Andreas Svensson, Kristianstad
Ass. domare 2: Simon Kristensson, Skurup

Spelplats: Rosengård Södra IP

Publik: 2200

 

  • Di gröne • 29 maj 2013 10:12:25
    Vilken match grabbarna gjorde, dom visade verkligen att dom är bäst i stan. Valentino Lai opererade på mittfältet som en doktor. Gabriel Ucar var hur lugn och cool som helst, syns att han spelat i högre serier. ALLA gjorde ett superjobb, fortsätt så här!!
    Sen vill jag ge en stor eloge till grabbarna som jobbar med fotbollen, ni gör ett kanonjobb.
loading...

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter