Oavgjort borta mot Sölvesborgs GoIF

Foto: Arkiv Foto: Arkiv

Prespa Birlik fick bara med sig en poäng mot Sölvesborg trots att man ledde två gånger om i matchen som slutade 2-2 (1-2).
 

Prespa Birlik var åter på besök i Blekinge och Svarta Led där man förra året säkrade divison 2-spel.

Ett skadedrabbat Prespa som tog tag i taktpinnen direkt efter avspark och i den 19:e matchminuten hittade speldirigenten Labinot Harbuzi, Rasmus Ridell men en fin genomskärare ute på kanten som i sin tur spelade in snett innåt till en fristående William Ngounou som rullade bollen i mål. Men redan efter nio minuter så kvitterade hemmalaget till 1-1 när en av Prespas backar inte riktigt hängde med den övriga backlinjen som lyfte för att ställa Sölvesborgsspelarna i offside. Bortalaget fortsatte att trumma på och i den 38:e minuten blev Rasmus Ridell vackert frispelad av Labinot Harbuzi och stötte bollen i mål. Ett riktigt fint spelmål och 2-1 till Prespa Birlik.

-Tycker vi gör en riktigt bra första halvlek med tanke på att vi saknade en del spelare idag. Men vi borde gått in med en större ledning i halvtid, vi skapade ett par riktigt bra chanser som vi tyvärr inte gjorde mål på, säger tränaren Nils-Erik Persson.

I den andra halvleken så slappnade Prespa av och man var inte lika heta som i den första. Man tillät även Sölvesborg att ännu en gång kvittera, även denna gång efter slarv i försvaret. Sölvesborgs målvakt gjorde matchens räddning när han räddade Labinot Harbuzis frispark som gick rakt mot krysset. Det blev inga fler mål i matchen som slutade 2-2.

-Tycker Labinot Harbuzi gör det riktigt bra idag och han visar verkligen vilken klassspelare han är så länge han orkar vara med. Vi saknade rätt så många pga av skador men jag tycker ändå att vi gör det bra. Vi borde dock ha stängt matchen i den första halvleken då vi skapade ett flertal chanser, tillägger Nils-Erik Persson.

Nu är där två viktiga matcher kvar innan Prespa Birlik tar sommarledigt. Nästa söndag möter man Oskarshamn på hemmaplan och veckan efter det möter man Oskarshamn på bortaplan då serien vänder. En väldigt jämn serie (endast nio poäng skiljer mellan ettan och tian i tabellen) som nog kommer bli riktigt spännande att följa i höst då alla verkar kunna slå alla.Laguppställning:

1.Festim Bytyqi, målvakt
3.Gabriel Ucar
4.Adriano Kalisiak
6. Adem Özay, lagkapten
10. Rahim Ghettas
11.William Ngounou
12.Rasmus Ridell
14.Nenad Stojadinovic
17.Norlla Amiri
21. Labinot Harbuzi (ut 69´)
99. Murat Kücükvardar

Ersättare:

13.Nicolas Polakof Cor, målvakt
2. Onur Ay
19.Omar Aouida (in 69´)
23. Adi Hadzikadunic

Slutresultat: 2-2 (1-2)

Målskyttar: 0-1 William Ngounou (19´), 1-2 Rasmus Ridell (38´)

Varningar: Rahim Ghettas (49´), Rasmus Ridell (67´), Norlla Amiri (89´)

Domare: Daniel Böcker, Malmö
Ass. domare 1: David Olsson, Halmstad
Ass. domare 2: Tobias Andersson, Sibbhult

Spelplats: Svarta Led

Publik: -


Av Özcan Emin
 

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter