Viktig trepoängare mot Oskarshamns AIK

Jubel efter 1-0 målet. Jubel efter 1-0 målet.

Prespa Birlik tog en viktig seger när man besegrade Oskarshamns AIK med
2-0 (1-0). Matchens bägge mål gjordes av Labinot Harbuzi.

 

Prespa tog kommandot direkt i inledningen av matchen när Labinot Harbuzi satte 1-0 på straff i den 3:e minuten efter att Willian Ngounou fällts.

Prespa spelade väldigt koncentrerat och hade nog ett av Sveriges bästa innermittfältspar med Valentino Lai och Labinot Harbuzi i denna matchen. Ofta så lugnade dom ner spelet och hade högkvalitativa lösningar när Oskarshamns tryckte på och jagade boll.

-Tycker vi gör en bra första halvlek, ett bra passningsspel och kontroll på matchen. Oskarshamn är farliga ibland när dom ställer om snabbt och kontrar men vårt försvar agerar väldigt stabilt tycker jag, sade hemmatränaren Nils-Erik Persson.

Hemmalaget höjde tempot en aning i den andra halvleken och man fortsatte stundtals att spela väldigt enkelt och Oskarshamn fick ofta jaga boll. Bortalaget var inte helt ofarliga och Festim Bytyqi fick göra några svettiga räddningar. I den 68:e minuten tilldelades hemmalaget en ny straff och den satte Labinot Harbuzi, 2-0 till Prespa Birlik

Målvakten var på bollen men den rullade sakta in i mål, vad hände där egentligen?

-Jag kände av en sträckning i baksidan av låret. Jag ville inte ta i för mycket så att skadan förvärrades. Men jag hade lite flyt och den gick i mål ändå, log tvåmålsskytten Labinot Harbuzi efter den viktiga trepoängaren mot Oskarhamns AIK.

Även hemmalagets tränare var nöjd efter den sköna vinsten.

- Tycker vi tar en riktigt stabil seger även om Oskarshamn hade ett par chanser att göra mål. Vårt försvar spelar väldigt disciplinerat och vi håller nollan. Nu får vi ladda om till nästa match på lördag och göra en bra insats där också innan vi tar sommarledigt, sade en nöjd Nils-Erik Persson.

Prespa Birlik har nu efter halva serien spelat in 17 poäng och ligger sjua i en jämn serie. Nästa lördag vänder serien då man möter Oskarshamn på bortaplan, en vinst där också så är man med i toppen.
Laguppställning:

1.Festim Bytyqi, målvakt
2. Andreas Persson (ut 78´)
4.Adriano Kalisiak
6. Adem Özay
8. Valentino Lai
10.Sami Güngör
11.William Ngounou
12.Rasmus Ridell
14.Nenad Stojadinovic
17.Norlla Amiri (ut 69´)
21. Labinot Harbuzi (ut 82´)

Ersättare:

5. Metin Hamid
18. Rahim Ghettas (in 82´)
19.Omar Aouida (in 78´)
99. Murat Kücükvardar (in 69´)

Slutresultat: 2-0 (1-0)

Målskytt: 1-0 Labinot Harbuzi (3´ str), 2-0 Labinot Harbuzi (68´ str)

Varningar: Valentino Lai (9´), Adem Özay (90´), Rahim Ghettas (90´)

Domare: Mikael Larsson, Göteborg
Ass. domare 1: Thomas Löfstrand, Hisingsbacka
Ass. domare 2: Tobias Östling, Sävedalen

Spelplats: Heleneholms IP

Publik: 267


Av Özcan Emin
 

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter