Tommy Johnsen Olivius ny tränare för KSF Prespa Birlik

Tommy Johnsen Olivius Tommy Johnsen Olivius

Tommy Johnsen Olivius. Där har ni Nils-Erik Perssons ersättare som tränare för KSF Prespa Birlik. Tommy som senast tränade Ystad IF kommer att börja leda sitt nya lag den 22:e juli då man börjar träna igen efter sommaruppehållet.
 

För oss som inte vet vem Tommy är, berätta hur du är som tränare?
-Som tränare ställer jag höga krav på mig själv och spelarna som jobbar med mig. Ordning och reda på träning och utanför är viktigt. Laget är alltid viktigare än dig själv som spelare. Jag är en tränare som skriker och coachar mycket på träning och match, det kommer ni att höra. Jag brinner för det jag gör och kommer att göra allt för att Prespa Birlik skall fortsätta att utvecklas både som klubb och lag.

Vilka lag har du tränat i din karriär?
-Har tränat Lunds BK under tre år i gamla div 2 (div 1 i dagsläget).Har även tränat Kirsebergs IF i tre år då vi spelade i div 3 (div 2 i dagsläget). Vann div 4 med Kulladal som jag tränade under 2 år efter det. Varit i Ystad IF i fem år, från div 3 till 5. Jobbat en hel del med talangutveckling på Österlen.Har även högsta tränarutbildingen som finns i Sverige, steg  4.

Vad var det som fick dig till att tacka ja till tränaruppdraget?
-En utmaning som jag inte kunde tacka nej till och jag hoppas att resan inte tar slut i div 2 utan sen går vidare till högre höjder. Prespa Birlik är väl det lag förutom Malmö FF som de flesta talar om i Malmö och det är riktigt häftigt. Finns stor potential i laget men vi måste få alla att jobba mot samma mål och inte som idag då det är mycket upp och ner i prestationerna på planen.Denna resa som Prespa Birlik gjort på så få år är helt fantastisk och det skall bli en stor ära att få vara med på denna spännande resa.

Du är Prespa Birliks nya tränare, hur känns det?
-En stor ära som sagt och det känns väldigt bra. De möten som jag haft med ledningen har verkligen varit mycket bra. Det verkar vara en kanonklubb. Laget och ledarna verkar supertrevliga och att Prespa Birlik kan spela fotboll har dem visat flera gånger i år. Det känns som att man har fått en tidig julklapp i år.

Vilka är dem största förändringarna vi kommer att få se på planen i höst?
-Den största förändringen blir nog att vi kommer att jobba mer som ett lag och då menar jag både offensivt och defensivt. Idag är det för många i laget som inte tar jobbet hem när man tappat boll. Laget är bollskickligt redan men ett snabbare spel på ett,två tillslag kommer vi att jobba mycket med när vi startar upp efter uppehållet. Sen måste vi bli bättre i försvarspelet och inte släppa in så mycket mål.

Prespa Birlik är ett av lagen i serien som släppt in flest mål, hur ser du på det?
-Inte bra så klart, men alla är försvarare när man inte har boll och alla är anfallspelare när man har bollen, det måste alla lära sig. Tänket att alla spelare skall ligga på rätt sida sin motståndare har dem nog inte idag utan organisationen måste blir bättre på hela planen.Presspelet måste också bli bättre på sista tredjedelen av planen.

Prespa Birlik kommer även att utöka sin ledarstab då Adem Özay kommer att få rollen som spelande assisterande tränare.

Vi önskar Tommy välkommen till vår klubb och önskar honom lycka till.

Av Özcan Emin

 

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter