Martin Holm: "Många duktiga spelare i laget"

På bilden: Martin Holm (t.v), Özcan Emin På bilden: Martin Holm (t.v), Özcan EminMartin Holm, 22, Prespa Birliks senaste nyförvärv från Trelleborgs FF. En ödmjuk och jordnära kille som har ett tydligt mål med sin fotboll, att en dag få spela i Allsvenskan.
 

På dagarna jobbar han som timanställd på Sturups flygplats där han lastar mat på flygplanen.

Vad gör du när du inte jobbar?
-När det inte är fotbollsträning så blir det mycket tid med familj och nära vänner. Sen blir det ju en del fotbollstittande på tv också där det tyska storlaget Bayern München är favoriterna.

Varför Bayern München?
-Jag tycker dom spelar världens bästa fotboll med mycket snabba omställningar, mycket fart med kontroll. Det är riktigt underhållande och roligt att titta på dom.

Martin har spelat fotboll nästan hela sitt liv och är uppfostrad i Bunkeflo IF där han spelade fyra år i div-1 innan han inför detta året lämnade för seriekonkurrenten Trelleborgs FF.

-Nej men jag hade varit många år i Bunkeflo IF/LB07 och kände väl att det var dags att prova något nytt och utvecklas vidare.

Det blev en kort sejour i TFF och efter sex månader valde du alltså att lämna, vad var det som hände?

-Jag spelade alla träningsmatcherna i vintras men sen så skadade jag mitt knä och var borta nästan två månader. Sen har Anes Mravac och Magnus Andersson gjort det riktigt bra och det har varit svårt att ta en plats i startelvan. Så jag kände att det var lite för långt att pendla för att sitta på bänken varje vecka, jag vill ju spela fotboll och ha roligt.

Varför blev det just Prespa Birlik?
-Dom har ett bra rykte om sig som klubb. Där fanns någon annan klubb som också var intresserade men när Özcan Emin tog kontakt med mig och ville träffas för att prata om min situation så tog det inte många minuter innan vi var överens. Prespa är en seriös klubb som har tydliga mål med sin satsning. Sen så finns det ju många, fantastiskt duktiga spelare i laget som gör att jag kommer utvecklas ännu mer.

Vad vet du om Prespa Birlik?
-Hehe, man har ju hört en del om deras ”galna” publik, men det är så det skall vara på matcherna, hellre att dom visar sina känslor än att det är helt tyst på läktarna. Sen vet jag att dom spelar en intressant fotboll längs marken, många tekniska killar i laget.

Vad kommer vi att få se Martin tillföra detta tekniska lag då?
-Jag är ju ganska så fysisk i mitt spel, markering och positionssäker. Jag tror att jag kommer tillföra mer lugn och stabilitet i backlinjen.

Till slut, vad tror du om Prespa Birlik inför hösten?
-Jag tror det går bra för oss. Nu när träningarna startar igen nästa vecka så skall alla spelare vara friska och tillgängliga så jag ser verkligen fram emot hösten där jag tror vi kommer att plocka många flera poäng än i våras.

 
Vi önskar Martin välkommen och lycka till i Prespa Birlik.

 

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter