Viktig seger mot Sölvesborg

Foto: Arkiv Foto: Arkiv

Prespa Birlik besegrade Sölvesborg med 2-1 efter mål av Rasmus Ridell och William Ngounou.
 

Prespa Birlik fick en mycket bra start på höstsäsongen då Sölvesborg besegrades med 2-1 (1-1). Även om man hade hela fem man borta så var det ett starkt lag på planen och resultat var fullt rättvist. Prespa tog sin chans att haka på topplagen i en väldigt jämn tabell, nu skiljer det endast fyra poäng upp till serieledarna Oskarshamn. Segern var även viktig då man nu drar ifrån bottenlagen med nio poäng.

Efter den tunga 5-0 förlusten mot Oskarshamn senast så var det det skönt att se Prespa Birlik rulla boll på gammalt sedvanligt vis igen.

Det var många pigga ben i hemmalaget och redan i den 12:e matchminuten så slog Rasmus Ridell till med en fint placerad bredsida i målvaktens bortre hörn och det var 1-0 till Prespa Birlik. Skönt att Prespa fick utdelning så tidigt för sin pigga inledning. Prespa fortsatte att trumma på och man skapade några farliga chanser utan att lyckas sätta bollen i mål. Sölvesborg var inte ofarliga i sina omställningar och sju minuter innan paus så kvitterade bortalaget till 1-1 genom ett fint placerat skott i Nicolas högra kryss. Prespa hade två, tre riktigt fina lägen för att ta ledningen men hade svårt att göra mål.

Inledningen på den andra halvleken så ökade Prespa tempot en aning och Sölvesborg som emellanåt spelade lite för hårt hade svårt att hänga med. Sett till målchanserna fortsatte Prespa alltså att dominera totalt och i den 60:e minuten så fick William Ngounou göra sitt femte mål för säsongen då han efter en tilltrasslad situation i Sölvesborgs straffområde kunde sätta bollen i öppet mål. Ngounou hade då varit på planen i fyra minuter.
 
Det blev inga fler mål i matchen även om bortalaget skapade några halvchanser. Nicolas Polakof i Prespas mål gjorde återigen en stabil insats. Valentino Lai fick i den 89:e minuten utgå efter känning i baksidan av låret. Vi får hoppas att det inte är något allvarligt och att han kan vara med i nästa match. Ett stort plus till hela laget som jobbade hårt under hela matchen. Värt att notera är att man endast fick ETT gult kort i dagens match.

Närmast väntar Ljungby IF, nästa lördag. Hoppas vi får se många Prespa-fans uppe i Småland som stöttar laget till ännu en vinst.


Laguppställning: (4-4-2)
13. Nicolas Polakof Cor, målvakt
2. Martin Holm
3. Gabriel Ucar
7. Baris Hümmet
8. Valentino Lai (ut 89´)
10.Sami Güngör
12.Rasmus Ridell
14.Nenad Stojadinovic
18. Labinot Harbuzi, lagkapten (ut 78´)
19. Omar Aouida
99. Murat Kücükvardar (ut 56´)

Ersättare:
1. Festim Bytyqi, målvakt
5. Jonatan Holmqvist (in 78´)
11. William Ngounou (in 56´)
21. Rahim Ghettas (in 89´)
23. Luftim Saliji


Slutresultat: 2-1 (1-1)

Målskyttar: 1-0 Rasmus Ridell (12´), 2-1 William Ngounou (60´)

Varningar: William Ngounou (87´)

Domare: Henrik Hall, Falkenberg
Ass. domare 1: Henrik Erhardsson, Halmstad 
Ass. domare 2: Christoffer Karlsson, Getinge

Spelplats: Heleneholms IP

Publik: 147


Av Özcan Emin
 

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter