Tommy Johnsen Olivius: " Prespa kan slå alla lag"

Foto: Fotbollskåne Foto: Fotbollskåne

Efter matchen så fick vi en liten pratstund med tränaren Tommy Johnsen Olivius. Han var mycket nöjd och glad efter den viktiga segern mot Sölvesborg.
 

Tommy, tre poäng i din första seriematch som Prespas tränare, vad har du för känslor efter matchen?
– Bara positiva känslor och en stor glädje inombords såklart. Denna match var mycket viktig för Prespa och höstsäsongen. Det är inte lätt att komma in i ett uppehåll som tränare men jag har fått mycket stöd av spelare och ledare som gjort det enklare för mig. Tyckte dem följde matchplanen på ett bra sätt och alla jobbade hårt för varandra. Glädjen i omklädningsrummet efteråt gick inte att ta fel på så det var en mycket lättad tränare efter matchen.

Fick höra att Prespa Birlik fick några fina ord av Sölvesborgs tränare efter matchen, vad sa han?
– Dem tyckte vi spelade en mycket fin fotboll och är det klart bästa laget i serien om alla gör sitt jobb på planen. Bra organiserade och vände spelet på ett mycket bra sätt där man såg er spelidé och med mycket energi i era anfall. Bara för spelarna och klubben att ta åt sig av berömmet.

Ni saknade en del folk inför denna matchen men ändå kunde du matcha en stark elva idag, är det svårt att välja ut vilka som skall vara med?
– Klart det är svårt och svårare kommer det att bli när vi får tillbaka dem som varit avstängda, skadade och varit på semester. Det är som jag har sagt till spelarna, det gäller att jobba hårt på träningar och match för att behålla sin plats i startelvan. Här är många bra spelare som vill in. Idag mot Sölvesborg så var de många som presterade mycket bra och kom upp i en nivå som vi vill se. Samtidigt tror jag det kommer att bli ännu bättre ju mer vi jobbar med laget, spelarna och hur organisationen skall se ut på planen där alla vet sin roll i laget. En sak till som var mycket bra i idag är att vi bara tog ett gult kort och dem visade en bra attityd i matchen.

Efter denna matchen så väntar två tuffa bortamatcher mot Ljungby IF och Hässleholms IF innan derbyt på hemmaplan mot FC Rosengård. Blir augusti ett litet test för vad ni går för?
– Det kan man väl säga då serien är mycket jämn. Nu har Ljungby förlorat två raka med 4-0 och 3-0. Dem ligger bara tre poäng före oss där Oskarshamn leder serien på 24 poäng men det är många poäng kvar att spela om. Tror att Ljungby vill visa att dessa två plumpar var en tillfällighet och kan säkert spela en bättre fotboll än vad dem visat nu. Detta Sölvesborg som vi vann mot slog Ljungby borta med 4-1, så man kan ju själv dra sina slutsatser efter det. Hässleholm har startat serien med två förluster mot Oskarshamn och Kvarnby som gör att dem har 19 poäng just nu. Tuff bortamatch mot ett Hässleholm som Prespa förlorade mot hemma med 6-0 och nu är det bara en sak som gäller. Revansch!
Nu gäller det att komma upp i den nivån vi höll igår om vi skall vara med och kriga om dem högre platserna i serien. Så dessa två borta matcher kommer att bli tuffa men inte omöjliga. Är vi lika fokuserade på dessa två matcher så kommer det att gå bra. Prespa kan slå alla lag i denna serie det vet vi, men kan också förlora mot alla om dem inte gör sitt jobb på planen. Sen är det ju upp till oss tränare att se till att dem är bra förbereda till varje match.


Tack för pratstunden och lycka till.
– Tack så mycket.

Av Özcan Emin

 

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter