Schön matchhjälte mot Ljungby

Prespa Birlik tog idag sin andra raka seger när man bortabesegrade Ljungby IF. Matchen slutade 0-1 efter att nyförvärvet Nichlas Schön gjort mål i sin debut för Prespa Birlik.
 

Det var ett hungrigt och väldigt fokuserat Prespa Birlik som hade kontroll från allra första början i matchen. Prespa rullade mycket boll i den första halvleken men hade väldigt svårt att dyrka upp Ljungbys försvar. Hemmalaget spelade som väntat väldigt lågt och var mycket kompakta i sitt försvarsspel. Dock så borde kanske Prespa gått till halvtidsvila med en ledning då domaren missade en straff i den allra sista sekunden innan han blåste av. Murat Kücükvardar blev fult kapad precis innanför linjen, assisterande domaren tyckte det var straff men domaren påstod att han inte såg någonting och därför valde han att inte blåsa. Ett mycket märkligt beslut av domaren.

Inför den andra halvleken så satte Prespa Birlik in sitt nyförvärv Nichlas Schön och det skulle visa sig vara ett lyckat byte. Efter endast tio minuter på plan så sprang han ifrån hemmalagets backar och kunde enkelt, med en yttersida, placera bollen förbi en utrusande hemmamålvakt. 0-1 till Prespa och ett stort jubel utbröt bland de tillresta Prespa supportrarna. Efter målet försökte Ljungby lyfta upp spelet men man skapade inte mycket förutom en farlig nick strax utanför stolpen. Prespa kunde lugnt och kontrollerat spela av matchen men man hade också hade ett flertal lägen att kunna punktera matchen utan att lyckas.

Det är stor skillnad på Prespas spel nu, jämfört med i våras. Ett helt annat lugn i laget och större arbetsmoral bland spelarna. Man spelar sig ur situationer i lugn och ro utan att ta stressiga beslut. Ledarstaben skall ha en stor eloge för det hårda arbete dem utför på träningarna, även spelarena för att dem tar åt sig och lyssnar på sina tränare. För om det är någon som kan rulla boll i denna serie så är det Prespa Birlik. Det tyckte även många av spelarena i hemmalaget och tränaren i Ljungby kom fram efter matchen och gav sitt beröm till Prespa.
– Ni är utan tvekan det bäste laget i serien som vi mött, sa han.

Ett stort tack till alla supportar som tagit sig hela vägen till Ljungby för att stötta sitt älskade Prespa Birlik. Ni är fantastiska!

Närmast väntar Hässleholms IF. Ett lag som Prespa Birlik nog vill ha revansch på efter 0-6 förlusten hemma på Heleneholms IP.Laguppställning: (4-4-2)
1. Festim Bytyqi, målvakt
2. Martin Holm
3. Gabriel Ucar
7. Baris Hümmet
8. Valentino Lai
10.Sami Güngör (ut 64´)
12.Rasmus Ridell
14.Nenad Stojadinovic
18. Labinot Harbuzi, lagkapten
19. Omar Aouida
99. Murat Kücükvardar (ut 46´)

Ersättare:
4. Jonatan Holmqvist
6. Adem Özay
11. Nichlas Schön (in 46´)
17. Luftim Saliji
21. Rahim Ghettas
23. Medin Zekmani (in 64´)


Slutresultat: 0-1 (0-0)

Målskytt: 0-1 Nichlas Schön (56´)

Varningar: Baris Hümmet (37´), Valentino Lai (44´), Martin Holm (90´)

Domare Mirza Kazic, Växjö
Ass. domare 1 Mattias Hedman Lilja, Jönköping
Ass. domare 2 Tomas Yesil, Jönköping

Spelplats: Lagavallen

Publik: 238

Av Özcan Emin

 

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter