Inför Malmöderbyt

FC Rosengård - KSF Prespa Birlik 0-1 FC Rosengård - KSF Prespa Birlik 0-1

Imorgon smäller det. Äntligen är det dags för Malmös hetaste derby i Div 2 Södra Götaland, mellan KSF Prespa Birlik - FC Rosengård på Malmö IP.
 

Tommy, hur är stämningen i truppen inför det stora derbyt?

-Efter två bra genomförda matcher mot Sölvesborg och Ljungby så kom vi inte upp riktigt i den nivån senast mot Hässleholm på bortaplan som blev en mindre bra insats från vår sida. Tycker att vi jobbar på bra med laget på träningarna, där vi känner att vi börjar hitta ett spel som passar oss. Vi har mycket folk i truppen och det är stenhård konkurrens om platserna, så varje träning och match är viktig för dem som vill ta en plats i startelvan.

Hur känns det att spela sådana här typer av matcher?
-Derbyt mot Rosengård är kanske den roligaste matchen att spela för många av oss. Det kommer att vara ett 110 % taggat Prespa Birlik som kommer ut på planen imorgon och vi kommer att göra allt för att bärga denna trea till oss. Mötet i våras slutade 1-0 till oss med mycket folk på läktarna och det får vi väl hoppas på att det blir imorgon också.

Vilken typ av match får publiken se imorgon?
-Rosengård är ett spelande lag så jag tror att det kommer att bli en bra fotbollsmatch med mycket fart och energi. Det gäller att våga vinna och tro på det man gör. Till sist hoppas jag att grabbarna får ett bra stöd från läktarna som dem verkligen är värda. Matchen är så klart mycket viktig för båda lagen då det är så jämnt i serien både upp och ner, och skall vi fortfarande ha chans på toppen så är nästan en vinst ett måste för något av lagen.

Förra mötet i våras slutade med en 1-0 vinst för Prespa Birlik, ett fullt rättvist resultat då man ägde stora delar av matchen. Ett Rosengård som säkert är väldigt revanschsugna efter den förlusten, har under sommarfönstret värvat friskt då man tagit in hela sex nya spelare i truppen.

Missa inte förmatchen som spelas innan derbyt mellan Prespa & Mfflegendarer, den matchen börjar 13:45. Vi kommer även att skänka 10kr per betald inträde till Barncancerfonden.


KSF Prespa Birliks tre senaste:
Hässleholms IF (b) 4-1
Ljungby IF (b) 0-1
Sölvesborgs GoIF (h) 2-1

FC Rosengårds tre senaste:
Sölvesborgs GoIF (h) 4-4
Oskarshamns AIK (b) 1-1
Kvarnby IK (h) 0-0


KSF Prespa Birlik - FC Rosengård
Lör. 31/8 15:00
Malmö IP


Tommy Johnsen har tagit ut följande trupp till derbyt:

Målvakter: Festim Bytyqi, Nikolas Polakof Cor
Försvarare: Martin Holm, Gabriel Ucar, Adriano Kalisiak, Adem Özay, Nenad Stojadinovic, Omar Aouida
Mittfältare: Baris Hümmet, Valentino Lai, Murat Kücükvardar, Sami Güngör, Jonatan Holmqvist, Rahim Ghettas, Medin Zekmani
Anfallare: William Ngounou, Rasmus Ridell, Nichlas Schön


Av Özcan Emin

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter