Mållöst i det heta Malmöderbyt

Foto: Stephan Lindstrand Foto: Stephan Lindstrand

Trots mängder med målchanser så lyckades inte Prespa Birlik få hål på FC Rosengård. Det heta Malmöderbyt slutade 0-0.
 

Dem 478 i publiken fick inte se någon strålande fotboll i den första halvleken på Malmö IP. Det var två lag som spelade försiktigt och hade svårt att hitta något vägvinnande spel framåt. Närmast mål var hemmalaget, men Rosengårds målvakt stod i vägen ett flertal gånger.

– Första halvleken gör vi inte dem sakerna som vi kommit överens om innan matchen. Vi vänder inte spelet som vi skall och då blir vi för korta i passningsspelet. Tycker ändå att vi borde ha haft ledningen i paus då vi hade ett flertal skott på mål, sade tränaren Tommy Johnsen.

Inför den andra halvleken så gjorde Prespa Birlik två byten direkt, man satte in William Ngounou och Nichlas Schön för att få mer fart framåt. Det blev även ett bättre spel och hade det inte varit för bortalagets duktiga målvakt så hade man nog kunnat göra ett par mål på alla chanser man skapade. Den sista halvtimmen fick hemmalaget spela med en man mer då Rosengård fick en man utvisad efter att han gått in riktigt fult i en duell mot Baris Hümmet.

– Hade jag inte hoppat undan där så hade jag nog varit borta resten av säsongen, sade Baris Hümmet efter matchen.

Prespa Birlik fortsatte att köra full fart framåt för att få till ett mål men det var bortalagets målvakts dag idag, han tog i princip allt. Närmast var William Ngounou som hade öppet mål i den 90:e minuten då det bara var en back i bortalaget som stod vid mållinjen men hans skott gick utanför stolpen. Rosengård var inte helt ofarliga, även dem hade några bra chanser dem sista tio minuterna men Prespa Birliks målvakt, Festim Bytyqi, var bra med och fick hålla nollan i matchen.

– På denna nivån måste man sätta några av dem chanser man skapar om man vill hänga med i toppen av serien. Vi håller nollan och torskar inte och det är bra, men det kändes som att dem vann en poäng och vi förlorade två. Nu har vi en måstematch på lördag borta mot Lindsdal och allt annat än en trepoängare där, det finns inte på världskartan, säger Tommy Johnsen.

Priset som matchens lirare i hemmalaget gick till mittfältaren, Valentino Lai och i bortalaget målvakten, Blerim Gudjufi. Priserna delades ut av fritidsnämndens ordförande Frida Trollmyr som var på plats för att se det heta derbyt.

Förmatchen som spelades innan derbyt mellan MFF & Prespalegender vanns av MFF med 14-4. Dem ca: 100 personerna som tagit sig till Malmö IP för att se matchen fick se en underhållande och rolig tillställning. Tack till alla spelare och domare som valde att ställa upp och hjälpa Prespa Birlik att stödja Barncancerfonden.

Ett STORT tack till publiken också som stöttade laget och hjälpte oss att samla in pengar till Barncancerfonden.

Nästa match spelas lördag 7 sept på Lindsals IP i Kalmar då man möter Lindsdals IF. Matchstart 15:00.Laguppställning: (4-3-3)
1. Festim Bytyqi, målvakt
2. Martin Holm
3. Gabriel Ucar
4. Adriano Kalisiak
7. Baris Hümmet
8. Valentino Lai, lagkapten 
10. Sami Güngör
12. Rasmus Ridell (ut 46´)
14. Nenad Stojadinovic
23. Medin Zekmani
99. Murat Kücükvardar (ut 46´)

Ersättare:
5. Jonatan Holmqvist
6. Adem Özay
11. William Ngounou (in 46´)
13. Nicolas Polakof Cor, målvakt
18. Nichlas Schön (in 46´)
19. Omar Aouida
21. Rahim Ghettas 


Varningar: Adriano Kalisiak (19´), Gabriel Ucar (39´), Valentino Lai (71´)

Slutresultat: 0-0 (0-0)

Domare: Daniel Böcker, Malmö
Ass. domare 1: Jonas Ljungberg, Häljarp 
Ass. domare 2: Martin Hemström, Vellinge

Spelplats: Malmö IP

Publik: 478


Av Özcan Emin
 

  • Ali • 2 september 2013 00:20:40
    Sjukt att ni inte starta med Scön, han och valentino över 90min blir garanteat mål.

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter