Inför Lindsdals IF - KSF Prespa Birlik

Det är ett sargat Prespa Birlik som imorgon åker upp till Kalmar för att möta Lindsdals IF. Prespa som gjorde en bra match senast mot Rosengård i derbyt, trots att det inte blev några mål.
 

I matchen mot Lindsdal får man klara sig utan Adriano Kalisiak (avstängd), Valentino Lai (sjuk), Jonatan Holmqvist (sjuk) Nichlas Schön (sjuk) och Medin Zekmani (skadad). En glad nyhet är att Liridon Rrustemaj gör comeback efter sin korsbandsskada som han fick i första matchen mot Kvarnby.

Tommy, vi startade hösten med två vinster, därefter så har vi en förlust och en oavgjord. Vad tror du det ojämna spelet beror på?
-Jag tror att vi blev lite bekväma efter vinsterna mot Sölvesborg och Ljungby som gjorde att vi inte kom upp i normal nivå borta mot Hässleholm. Matchen mot Rosengård borde vi ha vunnit, framför allt i den andra halvleken där vi missade mycket.
Spelmässigt så har det varit ok, men vi slarvar för mycket i våra uppspel ibland och blir för korta i vårt passningsspel som gör att vi inte jobbar efter matchplanen som vi har. Det kan vara en orsak till att spelet inte alltid ser bra ut. Sen har vi ju väldigt många bra, offensiva spelare i laget som vill fram och det straffar oss när vi tappar boll, som gör att vi får snabba omställningar emot oss och detta är något vi måste bli bättre på i alla lagdelar.

Vi har inte spelat två matcher i rad med samma startelva, tror du detta påverkar spelet?
-Klart att det påverkar när du inte kan ha en kontinuitet I laget, men samtidigt så har vi så pass bra spelare i truppen så jag tycker inte att det skall påverka så mycket.
Kan man spela med samma elva ofta så blir det ju bättre, samtidigt så har vi ca: 20 spelare i truppen och inget reservlag och visst måste vi låta andra också få speltid så dem inte helt kommer ifrån matcherna och tappar för mycket. Vi försöker hitta en bra balans så att truppen och spelarna mår bra.


Vad för typ av match får vi se imorgon?
-Vi möter kanske seriens mest fysiska lag och ett lag med långa spelare i sina lagdelar. Såg dem mot Kvarnby borta och det var ett bra lag med hårt jobbande spelare.
Tror vi får se en match där dem kommer att gå fram mycket på våra kanter och sedan jobba med mycket inlägg på sina bra huvudspelare. Ett lag som spelar en mycket rak fotboll med mycket långt bakom backlinje så det gäller för oss att ligga rätt i positionerna imorgon. En match som är mycket viktig för båda lagen nu när Oskarshamn vann igår borta mot Karlskrona och står på 32 poäng. Så det gäller att ta den chansen som finns kvar att hänga på toppen.
KSF Prespa Birliks tre senaste:
FC Rosengård (h) 0-0
Hässleholms IF (b) 4-1
Ljungby IF (b) 0-1


Lindsdals IF:s tre senaste:
Sölvesborgs GoIF (b) 2-7
Oskarshamns AIK (h) 1-1
Kvarnby IK (b) 1-1


Lindsdals IF - KSF Prespa Birlik
Lör. 7/9 kl. 15:00
Lindsdals IP


Truppen:
Målvakter: Festim Bytyqi, Nicolas Polakof Cor
Försvarare: Martin Holm, Gabriel Ucar, Metin Hamid, Adem Özay, Nenad Stojadinovic, Luftim Saliji, Omar Aouida
Mittfältare: Baris Hümmet, Murat Kücükvardar, Sami Güngör, Rahim Ghettas
Anfallare: William Ngounou, Rasmus Ridell, Liridon Rrustemaj

Av Özcan Emin

 

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter