Prespa Birlik tappade poäng på stopptid

Foto: Arkiv Foto: Arkiv

Prespa gjorde en strålande match mot Lindsdal, men trots att man tog ledningen två gånger om så lyckades man inte gå segrande ur striden. Hemmalaget kvitterade till 2-2 när det återstod en minut av matchen.
 

Vi skall vara mycket nöjda med hur vi genomförde matchen. Vi gjorde det på ett mycket bra sätt, taktiskt. Vilket gjorde att Lindsdal nog blev lite tagna på sängen och dem skapade knappt något under matchen.
Den största anledningen till detta var lagets insats som lag, där alla slet för varandra på ett sätt som jag inte upplevt innan. Vi har vunnit matcher innan men som laginsats var denna klart bäst av alla. Vi åkte upp med 15 spelare i truppen och på bänken hade vi Nico Polakof MV, Amit (junior), Liridon Rrustemaj som inte spelat på 6 månader och Metin Hamid som har haft väldigt lite speltid. Vi saknade hela 8 spelare på grund av skador, avstängningar och sjukdomar och det var nog många som inte trodde på vinst eller poäng när vi åkte upp. Sebatin och jag har hela tiden trott på dessa spelare och vi hade en mycket bra känsla när matchen startade. Sebatins jobb på och utanför plan har varit kanon och han har verkligen tillfört mycket med sitt ledarskap till gruppen.

Vi startade med Rahim Ghettas på vänsterbacken och han gjorde en mycket bra match tills han blev utvisad efter sitt andra gula i den 80:e minuten. En annan som fick starta för första gången var Jonathan Holmqvist och vilken match han gjorde i sin debut i Div. 2. Löpte, kämpade, krigade och hade ett mycket bra passningsspel som gör att han kommer få ”veckans läsk”. Vi hade 0-0 i halvlek och vi gick in med en positiv känsla och alla var verkligen fokuserade på uppgiften och vi kände att, detta fixar vi grabbar.

I den 75:e minuten gjorde inhopparen Liridon Rrustemaj 0-1 på sin första bollberöring och det kändes extra speciellt för alla i laget, en fantastiskt skön känsla. Sedan fick dem en straff som var helt fel och jag klagar inte ofta på domaren, men han höll inte Div. 2 nivå. Efter det så gjorde vi 1-2 i den 90:e minuten genom William Ngounou som efter ett inlägg placerade bollen i mål med en fin nick. Då trodde vi nog alla att vi skulle fixa det, men i den 93:e!! minuten så kvitterade Lindsdal till 2-2 och det kändes lite som en förlust såklart. Sami Güngör som var kapten visade stort ansvar och var bra i matchen. Tycker att ALLA spelare skall ha sina huvuden högt upp efter en mycket bra insats. Även vi som satt på bänken och ledarna runt omkring. Efter matchen, i omklädningsrummet, så applåderade vi varandra efter den fina insatsen som vi hade gjort och det var alla värda såklart.

Hela laget skall ha en stor eloge för sina insatser på plan och avbytarna som visade en fin fokus och var med hela tiden på vad som hände på plan. Nu har vi Nike hemma på lördag och flera spelare som kommer tillbaka, så det kommer inte att bli lätt att plocka ut en 11:a till den matchen. Kan vi jobba som ett lag som mot Lindsdal så kommer vi att avsluta serien på ett mycket bra sätt.

Till sist ett stort tack till er som körde, ledarna och supportrarna som gjorde denna lördag så bra för Prespa Birlik och spelarna. Nya tag i veckan så ses vi på Heleneholms IP kl. 15.00 på lördag.Laguppställning: (4-5-1)
1. Festim Bytyqi, målvakt
2. Martin Holm
7. Baris Hümmet
10. Sami Güngör, lagkapten
11. William Ngounou
12. Rasmus Ridell
14. Nenad Stojadinovic
17. Jonatan Holmqvist
19. Omar Aouida
21 Rahim Ghettas
99. Murat Kücükvardar (ut 73´)

Ersättare:
5. Metin Hamid
13. Nicolas Polakof Cor, målvakt
18. Liridon Rrustemaj (in 73´)
23. Amit Veliu


Målskyttar: 1-0 Liridon Rrustemaj (75´), 2-1 William Ngounou (90´)

Varningar: Rahim Ghettas (62´, 80´)

Utvisning: Rahim Ghettas (80´)

Slutresultat: 2-2 (0-0)

Domare: Paul Shamoun, Norrköping
Ass. domare 1: Mario Miketa, Linköping 
Ass. domare 2: Robin Andersson, Finspång

Spelplats: Lindsdals IP

Publik: 146


Av Tommy Johnsen Olivius
 

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter