Rasmus Ridell sänkte GIF Nike

Prespa Birlik tog en mycket viktig seger när man besegrade GIF Nike på hemmaplan med 3-1 (2-1). Stor matchhjälte blev Rasmus Ridell som gjorde två mål i matchen.
 

-Vinsten mot Nike gör att vi så gott som klarat nytt kontrakt inför nästa säsong och det är mycket bra gjort av alla i laget och dem som jobbar runt omkring, säger Tommy J Olivius.

Annars var det Nike som startade bäst inledningsvis. Prespa Birlik var inte riktigt på hugget den första kvarten men efter det så hade inte Nike mycket att säga till om. 1-0 kom i den 25:e minuten när man snyggt rullade upp Nikes försvar och Adriano Kalisiak kunde helt friställd enkelt rulla bollen i öppet mål. Sju minuter senare var det dags igen när matchens tvåmålsskytt Rasmus Ridell satte 2-0 med ett enkelt skott som gled in i bortre burgaveln.

Innan halvtidsvilan så lyckades bortalaget reducera till 2-1 efter dålig kommunikation mellan målvakten och försvaret, målet blev dömt som självmål då Festim Bytyqi sköt bollen på Martin Holm och bollen rullade i eget mål, men det här skulle visa sig vara Prespa Birliks dag.

Prespa Birlik ordnade sin sjätte hemmaseger av nio möjliga i år efter att anfallaren Rasmus Ridell avgjort matchen i den 73:e minuten med sitt andra mål för dagen.

-En hyfsad laginsats som gör att vi vinner idag och tar vara på dem målchanser som vi får. Nu har vi fyra matcher kvar och så länge chansen finns att vinna serien så måste vi jobba stenhårt för att ta den, sade Tommy J Olivius.

Nästa helg möter Prespa Birlik FK Karlskrona på bortaplan. Förra mötet lagen emellan slutade med en klar 4-2 seger för Prespa Birlik. Får vi se en repris kanske?Laguppställning: (4-4-2)
1. Festim Bytyqi, målvakt
2. Martin Holm
3. Gabriel Ucar
4. Adriano Kalisiak (ut 87´)
7. Baris Hümmet
10. Sami Güngör, lagkapten
11. William Ngounou
12. Rasmus Ridell (ut 75´)
14. Nenad Stojadinovic
19. Omar Aouida
99. Murat Kücükvardar (ut 62´)

Ersättare:
5. Metin Hamid
6. Adem Özay
13. Nicolas Polakof Cor, målvakt
17. Luftim Saliji (in 87´)
18. Liridon Rrustemaj (in 75´)
21. Nichlas Schön (in 62´)Målskyttar: 1-0 Adriano Kalisiak (25´), 2-0 Rasmus Ridell (32´), 3-1 Rasmus Ridell (73´)

Varningar: Martin Holm (13´), Baris Hümmet (83´)

Slutresultat: 3-1 (2-1)

Domare: Henrik Hall, Falkenberg
Ass. domare 1: Christoffer Karlsson, Getinge 
Ass. domare 2: Marcus Strandberg, Horred

Spelplats: Heleneholms IP

Publik: 182

Av Özcan Emin

 

  • Ali • 16 september 2013 10:24:42
    Häääärligt Prespa. Vilka krigare vi är.
    Ileri Prespaaaa!

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter