Förlust mot FK Karlskrona

Prespa Birlik lyckades inte få med sig någon poäng när man förlorade mot FK Karlskrona med 2-1 (0-1) på Västra Mark IP. Tråkigt nog så var det huvuddomaren som skulle visa sig inneha huvudrollen denna eftermiddag.
 

Första halvleken var jämn och det skapades inte så många målchanser. Dem fick en målchansutvisning i den 44:e minuten när William blev neddragen i straffområdet. Straffen tog William själv hand om och placerade den säkert i mål. Huvuddomaren Henrik som redan dömt Karlskrona hela FEM gånger innan i år var mycket dålig från det att matchen startade, till den 94:e minuten. Vi fick sju varningar och hemmalaget fick noll. Inte lätt för oss att spela emot 12 stycken som det kändes denna dag. Under pausen försökte vi lugna ner spelarna och lägga fokus på matchen istället för domaren och att vi inte skulle gå ner oss i den andra halvleken när vi var en man mer.

I den 62:a matchminuten åkte Gabriel Ucar ut efter sin andra varning som domaren sökte tydligt. 10 emot 10 och vi fick ändra om lite i laget så vi fick en bra balans på plan. Vi skapade några riktigt bra chanser under den andra halvleken men deras målvakt gjorde ett par bra räddningar och räddade dem kvar i matchen. I den 86:e minuten fick vi får andra utvisning då en av deras spelare sparkade på Rasmus Ridells fot och slängde sig i backen. Straff till Karlskrona som deras målvakt satte säkert i mål och 2-1 ledning till dem.

Vi försökte få till en kvittering men det ville sig inte. Redan när det stod 1-1 gick vi ner på en trebackslinje, för vi behövde ju vinna denna match om vi skulle ha någon chans på förstaplatsen. Detta var en av mina tyngsta förluster på väldigt länge då vi tappade en 1-0 ledning i paus till förlust med 2-1. En tung lördag för oss alla i Prespa Birlik då domaren verkligen var emot oss. Nu får vi ladda om under veckan och göra en bra insats mot Torns IF nästa lördag.Laguppställning: (4-4-2)
1. Festim Bytyqi, målvakt
2. Martin Holm
3. Gabriel Ucar
4. Adriano Kalisiak
7. Baris Hümmet
10. Sami Güngör, lagkapten
11. William Ngounou
12. Rasmus Ridell
19. Omar Aouida (ut 77´)
23. Medin Zekmani
99. Murat Kücükvardar (ut 65´)

Ersättare:
5. Jonatan Holmqvist
17. Norlla Amiri (in 77´)
18. Liridon Rrsutemaj (in 65´)

Målskytt: 0-1 William Ngounou (44´ str)

Varningar: Gabriel Ucar (15´), Rasmus Ridell (40´), Baris Hümmet (45´), Omar Aouida (52´), Gabriel Ucar (62´), Sami Güngör (62´), Adriano Kalisiak (74´),

Utvisningar: Gabriel Ucar (62´), Rasmus Ridell (86´)

Slutresultat: 2-1 (0-1)

Domare: Henrik Reffers, Arkelstorp
Ass. domare 1: Marcus Jeppsson, Åhus 
Ass. domare 2: Andreas Svensson, Kristianstad

Spelplats: Västra Mark IP

Publik: 112

Av Tommy J Olivius

 

 • Karl • 23 september 2013 19:31:28
  Jag såg inte denna match, men har sett honom döma andra matcher där varken Prespa eller Karlskrona deltagit. Hans insatser har varit bedrövliga, men det värsta av allt är att det inte finns domarkontrollanter som ser till att han "lyfts bort".
 • Malmöit • 22 september 2013 20:52:20
  Så ovanligt. Det är 2013 och vi får fortfarande uppleva sådant. Har dem här domarna som beter sig på det viset ingen skam i kroppen? Det var exakt samma visa mot Torn i våras. Sen har dem flesta matcherna varit bra, med schyssta domare. Synd att sådana här "typer" skall förstöra.

  Länge leve fotbollen.
 • En som var på plats • 22 september 2013 10:16:08
  Om man ger SJU gula till ena laget och NOLL till det andra så är man inte speciellt konsekvent. En horribel insats av domaren Henrik Reffers. Något av det värsta jag sett på en fotbollsplan. Han borde döma pojklagsfotboll istället!
 • Johan. Neutral åskådare från Karlskrona. • 22 september 2013 00:19:31
  Den värsta domaren jag varit med om. Har aldrig sett maken till partisk domare förut. Han måste ha fått betalt i halvlek!

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter