Schön tvåmålsskytt när Prespa Birlik tog revansch på Torns IF

Prespa Birlik tog en komfortabel hemmaseger när man besegrade Torns IF med 3-1 (2-0) på Heleneholms IP. Nichlas Schön blev den store matchhjälten med sina två mål.
 

Redan i den 12:e minuten så var det Sami Güngör som inledde målskyttet när han efter att ha dribblat bort ett par spelare säkert placerade in 1-0 i målvaktens högra hörn. En vacker soloräd och ett enkelt avslut. Prespa Birlik fortsatte att spela en fin fotboll och med ett kompakt försvarsspel. Det dröjde endast 12 minuter efter första målet innan Nichlas Schön fick sätta dit sitt första mål för dagen. Hemmalaget fick frispark nästan nere vid hörnflaggan och därifrån slog han till med sin vassa vänsterfot. Bollen seglade över alla och även målvakten och landade i hans bortre burgavel. Årets mål tyckte många i publiken. Mycket mer spännande hände inte i den första halvleken.

Prespa Birlik har haft problem att tända till när man går ut inför andra halvleken och så även idag. Redan efter fem minuter så fick man ett baklänges mål då försvaret inte riktigt hängde med. Dock så tyckte inte Nichlas Schön att han gjort tillräckligt i matchen utan han gjorde även 3-1 i den 56:e minuten och då var matchen i princip över. Sista halvtimmen så spelade bortalaget med tre anfallare för att försöka reducera och även om lagen turades om med sina anfallsförsök så blev det i växande grad klart att Prespa Birlik var lite farligare när det begav sig, vilket resulterade i två träffar i trävirket. Det blev inga fler mål i matchen och Prespa tog sin nionde seger för i år. En riktigt bra laginsats men två som utmärkte sig lite extra idag var Martin Holm som växt in riktigt bra i laget sen han kom och Murat Kücükvardar som emellanåt visade gamla, fina takter. Han kan än även om han hunnit fylla 33.

– Det var en riktigt skön revansch efter vårens 3-1 förlust och med detta resultat så innebär det att vi är helt klara för Div. 2 nästa år. Nu är vi bara en poäng efter andraplatsen och kan vi avsluta hösten snyggt så kan vi bli bästa skånelag i serien och det är mycket bra gjort av en nykomling tycker jag, sade en belåten Tommy J Olivius efter matchen.

Till nästa veckas match mot BW 90 IF så får Prespa Birlik tillbaks Rasmus Ridell, Baris Hümmet och Gabriel Ucar i laget efter att dem varit avstängda mot Torns IF. Det blir en intressant uppgift för ledarstaben att ta ut 18 man till den matchen.Laguppställning: (4-4-2)
1. Festim Bytyqi, målvakt
2. Martin Holm
4. Adriano Kalisiak
10. Sami Güngör, lagkapten
11. William Ngounou
14. Nenad Stojadinovic
17. Norlla Amiri
19. Omar Aouida
21. Nichlas Schön (ut 66´)
23. Medin Zekmani (ut 79´)
99. Murat Kücükvardar (ut 70´)

Ersättare:
13. Nicolas Polakof Cor, målvakt
3. Luftim Saliji
5. Jonatan Holmqvist (in 70´)
6. Adem Özay
8. Valentino Lai (in 66´)
12. Rahim Ghettas
18. Liridon Rrsutemaj (in 79´)

Målskyttar: 1-0 Sami Güngör (12´), 2-0 Nichlas Schön (24´), 3-1 Nichlas Schön (56´)

Slutresultat: 3-1 (2-0)

Domare: Roger Persson, Kristianstad
Ass. domare 1: Mesud Kahrimanovic, Hässleholm 
Ass. domare 2: Marcus Jeppsson, Åhus

Spelplats: Heleneholms  IP

Publik: 234


Av Özcan Emin

 

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter