Prespa Birlik föll trots drömöppning

Hemmalaget var i stort behov av poäng för att säkra div-2 kontraktet och visade större vilja och motivation. Matchen slutade 3-2 (2-1).
 

Förlust 3-2, borta mot BW 90 är väl egentligen så mycket att säga om. Våra chanser att bli 1:a försvann redan under lördagen när Oskarshamn tog en poäng samtidigt som BW behövde ta poäng för att slippa kvala och det gjorde kanske att dem var lite hungrigare än vad vi var.

Vi gjorde 0-1 redan efter 9 minuter genom Schön och då var vi verkligen med i matchen, men efter det så tog BW 90 över och skapade många målchanser då vi inte gjorde vårt jobb utan stod och tittade på när dem rullade upp oss gång på gång. På 20 minuter vände dem matchen och hade med sig 2-1 till halvtidsvilan. Det var en dålig första halvlek från vår sida förutom de 10 första minuterna.

Detta var en halvlek som ingen var nöjd med och framförallt inte jag och Sebatin. Vi tryckte på hur viktigt det är att alltid göra sitt bästa för laget och hålla sig till den plan som vi gjort upp innan match. Andra halvlek var mycket bättre från vår sida då vi jobbade hårdare både som lag och individuellt. I den 58:e minuten kvitterade vi till 2-2 när Nichlas Schön gjorde ett fantastiskt fint nickmål, vackert framspelad av Sami Güngör. Efter det så stod matchen och vägde, men i den 67:e minuten fick dem 3-2 då vi tappade bollen på sista tredjedelen.

I 80:e minuten fick hemmalaget en väldigt tveksamt dömd straff men Festim Bytyqi räddade. Festim som i övrigt gjorde en kanonmatch och räddade oss från ett större nederlag. På slutet ändrade vi om lite för att få till en kvittering men det räckte tyvärr inte denna dag. I helhet så var det en rättvis seger till BW och dem kunde ha gjort fler mål om inte Festim varit så duktig som han var. Nichlas med sina två mål får också godkänt denna dag. Nu är där en match kvar och den är hemma mot Kvarnby på lördag. Det gäller att ladda om batterierna och avsluta serien snyggt med en vinst och sedan får vi se vilken placering vi hamnar på.Laguppställning: (4-4-2)
1. Festim Bytyqi, målvakt
2. Martin Holm (ut 46´)
3. Gabriel Ucar
4. Adriano Kalisiak
7. Baris Hümmet
10. Sami Güngör, lagkapten
11. William Ngounou
14. Nenad Stojadinovic
17. Norlla Amiri
21. Nichlas Schön
23. Medin Zekmani (ut 74´)

Ersättare:
13. Nicolas Polakof Cor, målvakt
5. Jonatan Holmqvist
18. Liridon Rrsutemaj (in 74´)
19. Omar Aouida (in 46´)
99. Murat Kücükvardar

Målskytt: 0-1 Nichlas Schön (9´), 2-2 Nichlas Schön (58´)

Slutresultat: 3-2 (2-1)

Domare: Niklas Andersson, Malmö
Ass. domare 1: Thomas Hallengren, Höganäs
Ass. domare 2: Bobby Sjögren, Helsingborg

Spelplats: Bjärsjölagårds  IP

Publik: -


Av Tommy J Olivius
 

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter