KSF Prespa Birlik skriver kontrakt med två talanger

Besnik Rrustemaj skrev idag på ett 1-årskontrakt, plus en option på ytterligare ett för KSF Prespa Birlik. Den 20-årige anfallaren kommer närmast från allsvenska Kalmar FF.

Den reslige (188cm), målfarliga anfallaren stack iväg redan som 15-åring från Malmö FF till engelska Blackburn Rovers där han spelade i deras ungdomslag i två år. Därefter blev det hem till Sverige och Kalmar FF.

– Jag satt på bänken i allsvenskan ett par gånger men mer än så blev det inte, fick aldrig chansen att visa upp mig i någon allsvensk match och därefter bröt jag mitt kontrakt med Kalmar för 7-8 månader sedan. Efter det har jag varit runt i lite olika klubbar och testat. Det var nära att jag skrev på för Prespa Birlik redan i somras men då blev det inget, säger Besnik Rrustemaj.

Nu gör han alltså en liten ”nystart” i div 2 med KSF Prespa Birlik och han ser fram emot att få spela matcher igen och hitta glädjen med fotbollen som han saknat under en längre tid.

– Visst är det så. Det är ju matcherna man vill spela som fotbollsspelare. Nu vill jag bara träna hårt, ta en plats i startelvan och göra det bra i Prespa Birlik nästkommande säsong, därefter får vi se vad som händer. Agim är en fantastiskt bra tränare och alla i laget har mottagit mig väl. Känns som att vi har något riktigt bra på gång inför nästa år så det skall bli mycket spännande, säger han.

Där har funnits ett par andra klubbar som ryckt i dig, varför blev det Prespa Birlik?

– Jag har fått ett fint mottagande av ledningen, spelarna och här finns en fantastisk atmosfär i klubben. Det känns rätt helt enkelt. Sen spelar ju storebror Liridon också i laget så det skall bli kul, säger Rrustemaj. 

Klubben gjorde även klart med den duktiga U19-landslagsmannen från Makedonien, Enis Bardhi som skrev på för ett år. Den unga, 18-årige talangen har varit hett eftertraktad bland många klubbar och senast var han i danska Bröndbys U19.

– Tränaren älskade honom men deras sportchef ville inte ge honom ett a-lagskontrakt utan avvakta och då valde han att lämna Bröndby, säger tränaren Agim Sopi.

Enis har spelat för Makedonska, K.F Albarsa och K.F Shkupi. Han representerar även Makedoniens U19 landslag och har spelat för deras U15 och U17 också. Vidare har han även varit nere i Spanien och tränat med Espanyol som fortfarande håller ett öga på honom.

– Han har ett ruggigt tillslag (klicka här för att se frisparksmål av Enis) och spelar med båda fötterna. En bra blick för spelet och kan spela på alla dem offensiva positionerna, fortsätter Sopi.

Imorgon gör Besnik och Enis sin första match i Prespa-tröjan när man möter Helsingborgs IF Akademi i en träningsmatch. Matchen startar kl. 13:00 och spelas på Olympiafältet (bredvid Olympia) i Helsingborg.

KSF Prespa Birlik hälsar dem båda varmt välkomna och önskar dem all lycka.


Här kan du läsa sydsvenskans artikel.


/Özcan Emin
 

  • Di grönneeeee • 15 november 2013 19:06:32
    Vem kan stoppa PB nästa säsong? Nu kör vi hårt.

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter