KSF Prespa Birlik fortsätter att satsa på ungdomar

På bilden: Adem Ali På bilden: Adem Ali

Nu är det officiellt. Prespa Birlik har fått ännu ett nytt ungdomslag och det är pojkar 00 som tillkommit. Tränarna för laget heter Adem Ali och Niyazi Sadullah.

Jag träffade dem båda uppe i klubben och fick en liten pratstund.

Adem, hur känns det att vara tillbaka i Prespa Birlik som ungdomstränare?
– Jag spelade i Prespa Birlik i två år när jag var 19 år gammal. Har själv rötter i Prespa och det känns fantastiskt roligt och spännande att vara en del av detta projekt som klubben startat. Här är alla som en stor familj, vi förlorar tillsammans och vinner tillsammans.

Har du tränat något lag innan?
– Jag har varit i FCR under detta år och hade där pojkar födda 02. Jag älskar att jobba med ungdomar och utveckla dem.

Hur hamnade du i Prespa Birlik?
– Jag blev tillfrågad i våras om jag kunde hjälpa till men då var jag i FCR som sagt och sa att jag gärna kommer till vintern när säsongen är slut. Sen vet jag att klubben satsar helhjärtat på deras ungdomar. Jag är oerhört glad över att ha fått denna chans.

Ni har inte tränat så många gånger. Vad har du att säga om laget ni fått ihop och hur är känslan?
– Oerhört duktiga killar vi har. Känns som att det kommer krävas ett hårt jobb från oss ledare för att utveckla dem ännu mer, men vi har klara riktlinjer om hur vi skall utveckla våra ungdomar så jag är inte alls orolig. Vi är redan idag 15-16 man på träningarna och där är många som är intresserade av att få spela i Prespa Birlik.

När kan man få se era killar göra deras första framträdande i den gröna tröjan?
– Vi kommer att delta i Skånecupen. 30 december spelas gruppspelet och vi har fått Malmö FF i vår grupp så det ska bli roligt. Ni är alla välkomna till att stötta och heja på oss.

Niyazi, du är ny i klubben och det är ditt första tränaruppdrag någonsin. Hur känner du inför denna utmaning?
– Det är en stor ära att få chansen att träna Prespa Birliks första P00 lag och väldigt spännande att få göra denna resa med killarna som har börjat och som kommer börja. Att hjälpa dem med deras utveckling som spelare, samt som individer kommer bli en härlig utmaning. Lite nervös är jag inför första uppdraget som ungdomstränare. Men jag tror att mina fotbollskunskaper som aktiv spelare kommer att hjälpa mig en hel del.

Jag hoppas att vi alla i laget får en härlig tid tillsammans här i Prespa Birlik.


Klicka här för att komma till P00 lagsida.

Vi önskar tränarna och P00-laget varmt välkomna och ett stort lycka till framöver.


/Özcan EminNyhetsarkiv

Senaste nyheter