Oscar Vilas Nilsson klar för KSF Prespa Birlik

Den sista spelaren som tog en plats i årets trupp heter Oscar Vilas Nilsson. Den blott 18-årige backen spelade senast för Mff:s U19.

Det glöder i hans ögon när vi börjar snacka om fotboll som är en stor del av hans liv och hans mål är tydlig.

– Jag jobbar stenhårt för att utvecklas och en dag spela för något stort lag i Spanien. Men det är viktigt att samtidigt ha kul, säger Oscar Vilas Nilsson.

Oscars ena förälder är från Spanien och han är född i Barcelona. Redan vid 5-års ålder började han lira i moderklubben Base Olèrdola. När han var 12 fick han chansen att spela för UE Cornella, tredje största klubben i Katalonien där han spelade tills han var 16.

– Jag var även en sväng i Tottenhamn, innan jag till slut hamnade i Malmö FF. Där spelade jag i två år och nu är jag klar för Prespa Birlik, känns fantastiskt spännande, säger Oscar.

Varför föll ditt val på just Prespa Birlik?

– Jag valde att komma hit för att spela seniorfotboll och Prespa känns som en bra klubb för min utveckling. Agim är en jättebra tränare och jag är säker på att han kommer hjälpa mig mycket med min fotbollsutbildning. Jag tror att jag kommer trivas med laget, en bra grupp där alla vill mycket med sin fotboll. Det är tuff konkurrens om platserna vilket är bra. Man kan aldrig ta något för givet, säger han.

Vad tror du om den kommande säsongen?

– Tror att det kommer bli ett bra år, både individuellt och lagmässigt. Jag är säker på att vi kommer spela en bra och attraktiv fotboll och förhoppningsvis skall vi ta steget upp till div 1, avslutar Oscar.


Oscar har signerat ett ettårskontrakt och kommer att spela i tröja nr 22. Vi hälsar honom varmt välkommen och lycka till./Özcan Emin


Nyhetsarkiv

Senaste nyheter