Dusko Radinovic blir assisterande tränare

Juniorlagstränaren Dusko Radinovic kommer i fortsättningen att förutom träna juniorerna även att assistera Agim Sopi. Ett tydligare samarbete mellan a och j-lag är tanken.


Publicerad 2 februari 2014 15:01
TEXT: ÖZCAN EMIN


Han är inne på sitt andra år som tränare åt klubbens juniorer och nu kommer han även att assistera Agim Sopi i a-laget för att stärka samarbetet mellan a och j-lag. Prespa Birlik kommer att ha ganska så mycket erfarenhet på bänken detta år. Dusko Radinovic är välmeriterad som spelare, men som tränare har han aldrig förr tränat ett lag högre än div 3.

– Jag var tränare i Malmö Citys a-lag för något år sen och nu när jag fick denna chans svarade jag ja direkt. Det är en härlig utmaning som jag ser fram emot. Givetvis är drömmen att en dag träna ett a-lag på egen hand, säger Dusko.

Hur kommer du att hinna med att träna a-lag och j-lag?

– Jag kommer ju fortfarande att träna j-laget som vanligt och samtidigt försökta vara med på 1-2 pass i veckan med a-laget. Och även på matcher. Detta ger klubben ett bättre samarbete mellan a och j-lag. Jag har ju ganska så bra koll på grabbarna i mitt lag och kan då lättare slussa in dem i a-laget tillsammans med Agim och den övriga ledarstaben.

Vad är största skillnaden mellan att träna seniorer kontra juniorer?

– Hos seniorer brukar det mer handla om att slipa till smådetaljer medans juniorer fortfarande har en stor utvecklingspotential om man säger så. Visst utvecklas man hela tiden men det är stor skillnad på att ta steget från junior till senior.

Hur stor är chansen att vi redan i år får se någon junior i a-laget?

– Chansen är ganska stor enligt mig. Vi har ett par riktigt, duktiga killar i truppen som knackar på dörren till a-laget och vi skall jobba hårt för att ge dem de rätta förutsättningarna för att lyckas. Sen är det mycket upp till dem själva också att ta chansen när dem får den, avslutar Dusko Radinovic.

Vi önskar Dusko lycka till med hans nya uppdrag i klubben.
  • Milos • 2 februari 2014 20:17:55
    Grattis Dusko och Prespa. Ser lovande ut.

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter