Mario Bellini: "Vi vuxna har ett stort ansvar"

Vi mötte upp klubbens ungdomsansvarige Mario Bellini, 49, i klubblokalen för att tala om Prespa Birliks senaste projekt, läxhjälp för ungdomar. Och han skiner som en sol när vi börjar snacka om ungdomar.


Publicerad 5 februari 2014 13:39
TEXT: ÖZCAN EMIN


– Det är något som ligger mig väldigt varmt om hjärtat. Vi vuxna har ett stort ansvar att vägleda dem i livet och detta är bara ett av alla dem sociala ansvarsbitar vi vill ta och erbjuda våra fantastiska ungdomar här i klubben, säger han.


Var fick ni idén ifrån?
– Dels genom att dem då och då får stå över träningar p.g.a. läxor, prov och för att hinna hålla studieplanen stannar hemma och läser. Dels de tråkiga, sena tider som ungdomar inte borde få vistas ute på. Det tär på grabbarnas studier och detta ansåg vi, vara det bästa vi kunde göra för dem.

Idrotten har förändrats dem senaste åren och det krävs allt mer utav ungdomar. Att prestera på topp och hinna med skola är en tuff uppgift för många av dem.

– Så är det. Trött i huvud, kropp när man kommer hem från skola och träning. Då orkar man oftast inte plugga särskilt mycket. Sedan får vi inte glömma att utan bra, rätt träning producerar vi inget till A-laget. Representationslaget spelar i div 2 och det krävs att vi får fram egna spelare underifrån. Att bara köpa, håller inte i längden, säger Mario.

Vad tjänar ni på att hjälpa ungdomar med kostnadsfri läxhjälp?
– Här i PB säger vi hela tiden att skolan är nr 1 och det visar vi nu med besked. Nu kan vi utan att få dåligt samvete träna hårt och så många gånger som tränarna anser det behövs för att nå framgångar och kunna matcha de andra lagen som ligger i topp. Det är därför vi har en leg. gymnasiefröken till att undervisa. Då kan alla från p03 till juniorer, ta del av hjälpen. Nu ser vi till att producera skolade och allmänbildade fotbollspelare i Prespa Birlik, avslutar Mario Bellini.Nyhetsarkiv

Senaste nyheter