Prespa Birlik tog en stabil seger mot TFF

Prespa Birlik tog sin tredje raka seger när man besegrade div 1-laget Trelleborgs FF i årets första träningsmatch. Matchen slutade 2-3 (0-1).


Publicerad 16 februari 2014 10:20
TEXT: ÖZCAN EMIN FOTO: ÖZCAN EMIN


Prespa Birlik svarade för en fin insats när man besegrade det topptippade div 1-laget TFF med
3-2. Matchen startade trevande och bägge lagen var lite försiktiga. Hemmalaget kom igenom på den vänstra kanten ett par gånger utan att skapa någon farlig målchans.

Prespa-spelarna var motiverade till hundra och man hade ett visst övertag även om man inte skapade jättemycket framåt. Så i den 39:e minuten kom ledningsmålet som gjordes av den debuterande anfallaren, Saban Pehilj. En fin djupledsboll av Sami Güngör som ställde Pehilj fri mot TFF:s målvakt. Han gjorde inget misstag och lobbade iskallt den utrusande målvakten, 1-0 till Prespa Birlik. Innan målet hade TFF en farlig målchans som Adriano Kalisiak räddade på mållinjen.

Det hade inte gått många minuter av den andra halvleken när Prespa Birlik uttökade till 2-0. Efter en hörna så hamnade bollen ut på högerkanten till Baris Hümmet som slog ett fint inlägg till Liridon Rrustemaj som fajtades hårt framför målvakten, bollen tog på en TFF-spelare och in i mål.

Efter målet så fortsatte Prespa Birlik att spela en fin fotboll men på slutet blev matchrytmen lite störd när man bytade flera spelare. Man hade t.ex. två mittfältare som fick agera backar på slutet. Detta gjorde att TFF onödigt bjöds in i matchen och lyckades kvittera till 2-2.

Prespa ville dock något annat och den som fick sista ordet i matchen var Enis Bardi. Han vann bollen i en duell med hemmalagets högerback och gjorde inget misstag när han fint placerade den intill stolpen.

Prespa Birlik vann alltså med 3-2 och man får väl säga att man var en klass bättre än TFF idag.

– Tycker hela laget gör en fantastisk insats idag. Vi uppträder som vi sagt att vi skall och jag är mycket nöjd med hur vi spelade. Vi är långt ifrån toppform och att ändå kunna slå ett lag som spelar högre upp är alltid roligt även om det är en träningsmatch, sade den assisterande tränaren Dusko Radinovic som för dagen fick ta plats som tränare då Agim Sopi inte kunde närvara.
Matchfakta Trelleborgs FF - KSF Prespa Birlik

Laguppställning:

1. Mikael Olsson, målvakt
2. Martin Holm
3. Adriano Kalisiak
5. Oscar Vilas Nilsson
7. Baris Hümmet
8. Chris Ajakpoloho
10. Sami Güngör, lagkapten
14. Besnik Rustemaj
17. Enis Bardi
19. Omar Aouida
21. Saban Pehilj

Ersättare:

4. Emil Kadhum
6. Mohamed Abo-Sharkh
9. Bardhyl Kaciu
18. Liridon Rrustemaj


Slutresultat: 2-3 (0-1)

Målskyttar: 0-1 Saban Pehilj (39´), 0-2 Självmål (50´), 2-3 Enis Bardi (87´)

Spelplats: Köpingeskolan, Trelleborg

Publik: ca 150

Nästa match

Träningsmatch
Helsingborgs IF Akademi - KSF Prespa Birlik
Sön 23/2 kl. 13:00
Olympiafältet, Helsingborg • Yegen • 18 februari 2014 22:44:46
  Alla som såg matchen kan se att det va TFF som gjorde billiga mål och inte PB. 0-1 målet va helt outstanding
 • Sven • 16 februari 2014 16:25:19
  http://www.trelleborgsff.se/nyheter/post/1185

  Conny Karlsson, vilket skämt alltså. Bara erkänn att ni blev besegrade av ett lag som är tekniskt bättre än er alla dagar i veckan. Nä, TFF blir inget topplag i div 1. Ni skall vara glada om ni klarar er kvar.
 • PB Ultras • 16 februari 2014 12:17:47
  Framåt Prespa. Riktig legend är du Janos!
 • janos sztojka • 16 februari 2014 10:53:39
  jag personligen, var inte på matsen, men ja ser nestan varje dag, hur A laget tränar innan 1 vecka sedan jag tippaade att presba vinner mot tff, för detta laget ser ut att de har en tränare som är klasisk tycker jag,och med detta laget liknar inte div 2 de liknar alsvensk tycker jag och ja tror de kommer så högt så möjligt med detta taktik som de tränar. skelva hela laget en kempiga lag som letar upp varandra på mats och mycke teknisk och fysik samspel som de spellar .jag hoppas att de når sitt mål som de vill och deras trenare lycka till GRABBAR

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter