Murat Kücükvardar - Svensk mästare i Futsal

I helgen som gick spelade Prespa Birliks mittfältare, Murat Kücükvardar, SM-slutspel med Malmö City FC. Efter två tuffa matcher så tog man hem guldet.


Publicerad 18 februari 2014 10:01
TEXT: ÖZCAN EMIN


Malmö City FC. Svenska Mästare i Futsal 2014.
Malmö City FC. Svenska Mästare i Futsal 2014.

Han har nyligen skrivit ett nytt, ettårigt kontrakt med klubben och i helgen blev han svensk mästare i Futsal med Malmö City FC. Dessutom uttagen i årets Futsal All Star Team. Fotbollslivet leker för Prespa Birliks mittfältare, Murat Kücükvardar.

– Det känns fantastiskt kul, en underbar känsla. Detta är klubben som jag vill avsluta min karriär i och efter det så vill jag gärna vara en del av Prespa Birlik på något sätt.

Och att han nu kan titulera sig svensk mästare i Futsal är något som fortfarande inte satt sig i huvudet riktigt.

– Det är ofattbart. Tror det kommer ta ett par dagar innan man inser vad man åstadkommit. Det är en känsla som inte går att beskriva.

Det var två jämna matcher i slutspelet. Vad tror du det var som avgjorde att ni vann bägge?

– Det var laginsaten rakt igenom. I semifinalen så mötte vi hemmafavoriterna, IFK Skövde. En riktig bragdmatch utav oss, fantastisk lagmoral. Vi stod upp mot ett lag som hade 6-8 landslagsspelare vilket gjorde det ännu svårare för oss. Dem är ju samspelta och har spelat tillsammans i flera år. Vi visste på förhand att det skulle bli en svår match. Men det är ju sådana matcher man brinner för, man vill bara ut på plan och visa att man håller minst samma nivå som dem i landslaget. Sen i finalen slog vi Falcao Stockholm efter en jämn match som gick till förlängning. Man får aldrig glömma att motivation slår klass, alla dagar i veckan, förklarar Murat.

Din egna insats, vad har du att säga om den?

– I både semifinalen och finalen gick det bra. Men lite bättre i semin där jag även kvitterade till 4-4 vilket gjorde att det gick till ett straffavgörande. Med tanke på att jag bara spelat Futsal i tre månader, så får man väl säga att den är godkänd.

Blev det något firande för er efter finalen?

– Jadå det blev en del firande, vi ska nog inte gå in på några detaljer här, men jag tror att Ica Kvantum i Skövde inte saknar oss speciellt mycket, haha.

Murat som började spela Futsal för tre månader sen kom med efter att lagkamraten och den tidigare Prespa Birlik-målvakten, Robin Armandt, frågat om han ville testa på.

– Det stämmer. Jag provade på ett par träningar och fastnade direkt. Det händer saker hela tiden och det är en teknisk, snabb fotboll som spelas i Futsal. Vilket jag älskar, så det passar mig utmärkt.

 Vad händer nu när ni vunnit SM?

– Vi är ju det laget som skall representera Sverige utomlands. Det blir kvalmatcher till Champions League i höst. Jag tror det är tre matcher man spelar för att ta sig till CL, inte riktigt säker.

I länder som Spanien, Portugal och Italien är Futsal stort och även om Sverige är en bit efter så tror han att det är på väg åt rätt håll.

– Oh ja, SvFF har den senaste tiden verkligen satsat mycket på sporten och fortsätter dem målmedvetet med det så tror jag att det kommer bli riktigt bra i framtiden, avslutar han.


Fotnot: Även den tidigare Prespa Birlik spelaren Faruk Senli är med i Malmö City:s Futsal-lag. Han var den som avgjorde finalen med sitt 2-1 mål.


Vägen till guldet:

Semifinal
Malmö City FC - IFK Skövde 9-8 (efter straffar)

Målskyttar: 7´ 0-1 Arian Domi, 9´ 1-1 Adnan Gerzic, 10´ 2-1 Kristian Legiec (straff),
12´ 2-2 Gustav Karlsson, 20´ 2-3 Hanna Abraham, 20´ 3-3 Kristian Legiec,
43´ 3-4 Gustav Karlsson, 44´ 4-4 Murat Kücükvardar

Straffar: 4-5 Sargon Abraham, 5-5 Magnus Bönnemark, 5-6 Fredrik Andersson, 5-7 Johny David,
6-7 Daniel Burda, 7-7 Patrik Burda, 7-8 Arian Domi, 8-8 Robin Armandt, 9-8 Leutrim Mejzinolli

Final
Falcao FC Stockholm - Malmö City FC 1-2 (efter förlängning)

Målskyttar: 2´ 0-1 Daniel Burda, 9´ 1-1 Fredrik Arvidsson, 41´ 1-2 Faruk SenliNyhetsarkiv

Senaste nyheter