2-0 förlust mot HIF Akademi

Årets första förlust kom i träningsmatchen mot HIF Akademi. Prespa Birlik gjorde en riktig plattmatch och förlorade med 2-0 (0-0).


Publicerad 23 februari 2014 17:29
Uppdaterad 24 februari 2014 09:51
TEXT: ÖZCAN EMIN, FOTO: ÖZCAN EMIN


Efter tre raka vinster så kom årets första förlust för Prespa Birlik. Man kom aldrig upp i sin normala nivå och det var en rättvis seger för hemmalaget, som vann med 2-0.

Spelet och aggressiviteten som Prespa Birlik visade upp mot TFF förra veckan var som bortblåst i denna match. Det var alldeles för många stillastående spelare och man spelade framförallt inte ihop som ett lag. Närmast ett mål i första halvlek var Enis Bardi, som slog en frispark i ribban.

I den första halvleken testades det ett nytt spelsystem, där man spelade med en trebackslinje. Det fungerade inte alls och efter paus återgick man till 4-3-3 istället.

– Vi gör ingen bra match idag och jag är inte alls nöjd med vår insats. Det vi visade upp mot TFF fanns inte alls där i denna match. Nu får vi snacka om vilka misstag vi gjorde sen får vi dra ett stort streck över denna match, sade tränaren Agim Sopi.

1-0 kom direkt efter paus, ett skott från 35-40 meter som Mikael Olsson kanske borde ha tagit. Efter målet höjde sig Prespa Birlik en aning och man fick igång rullandet ordentligt. Man pressade tillbaka hemmalaget i 10-15 min och skapade ett par målchanser. Närmast ett mål var Besnik Rustemaj som med ett stenhårt skott träffade utsidan av stolpen. Men tyvärr blev det inga mål för Prespa Birlik i denna match. Istället ökade HIF Akademi på till 2-0 i slutet av matchen, vilket också blev slutresultatet.

Nej, det är som Agim sade. "Vi får dra ett stort streck över denna match". Nu får dem ladda om batterierna till nästa veckas träningsmatch då Husie IF står för motståndet.


I denna match hade man en provspelande målvakt som fick stå mellan stolparna i första halvlek. Bekim Bytyci, 25, som senast spelade för superettan-laget, Husqvarna FF. Han kommer även att få träna med Prespa Birlik denna veckan ut, innan man tar ett beslut.Matchfakta: Helsingborgs IF Akademi - KSF Prespa Birlik

Laguppställning (3-5-2)

13. Bekim Bytyci, målvakt
2. Martin Holm
5. Oscar Vilas Nilsson
6. Bardhyl Kaciu
7. Baris Hümmet
10. Sami Güngör, lagkapten
14. Besnik Rustemaj
17. Enis Bardi
18. Liridon Rrustemaj
19. Omar Aouida
21. Saban Pehilj

Ersättare:

1. Mikael Olsson
8. Jonatan Holmqvist
9. Mohamed Abo-Sharkh
12. Rasmus Ridell
99. Murat Kücükvardar


Slutresultat: 2-0 (0-0)

Spelplats: Olympiafältet, Helsingborg

Publik: ca: 50


Nästa match
Träningsmatch
Husie IF - KSF Prespa Birlik
Lör 1/3 kl. 14:15
Bäckagårds IP, MalmöNyhetsarkiv

Senaste nyheter