Inför: Husie IF - KSF Prespa Birlik

Imorgon är det dags för årets tredje träningsmatch. Motståndarna denna gången är Malmö-laget, Husie IF.


Publicerad 28 februari 2014 09:49
TEXT: ÖZCAN EMIN FOTO: JOHN FRIBERG


Efter förra veckans tunga förlust mot HIF Akademi så möter Prespa Birlik denna helg, div 3-laget, Husie IF. Ett lag som via kval lyckades ta sig upp till div 3 inför denna säsong.

Förra mötet lagen emellan var också i en träningsmatch och då vann Prespa Birlik med 4-2. Husie har ett ungt och hårt arbetande lag som spelar en teknisk fotboll så det lär bli en mycket intressant match vi får se imorgon på Bäckagårds IP. Deras senaste träningsmatch var i måndags då man förlorade med 3-2, mot FC Rosengård.

Agim, förra veckans träningsmatch var inte speciellt välspelad från vår sida. Vilken förändring vill du se till matchen imorgon?
– I princip allt. Det var inte mycket som stämde i matchen mot HIF Akademi. Jag vill se mer attityd, aggressivitet och snabbare passningsspel där vi ska låta motståndarna jaga boll.

Det var den första förlusten och även den första matchen där vi inte lyckades göra mål. Vad tror du det beror på?
– Att vi inte gör mål i den matchen beror på att vi är alldeles för tama framför mål. Vi måsta jobba hårdare och offra oss mer i straffområdet. Och jag vill även se att vi tar fler skott utifrån, men vi har jobbat på bra under veckan som gått och jag tror vi får se en helt annan typ av match imorgon, säger tränaren Agim Sopi.

Prespa Birlik kommer i denna match testa den tidigare FCR-mittfältaren, Emmanuel Frimpong som kommer få chansen att visa upp sig.Husie IF - KSF Prespa Birlik
Lör 1/3 kl. 14:15
Bäckagårds IP


Truppen:

Målvakt: Filip Hillgren, Mikael Olsson
Försvarare: Martin Holm, Adriano Kalisiak, Emil Kadhum, Oscar Vilas Nilsson, Omar Aouida
Mittfältare: Mohamed Abo-Sharkh, Baris Hümmet, Jonatan Holmqvist, Chris Ajakpoloho, Emmanuel Frimpong, Murat Kücükvardar
Anfallare: Saban Pehilj, Rasmus Ridell, Besnik Rustemaj


Välkomna till Bäckagårds IP!Nyhetsarkiv

Senaste nyheter