Prespa Birlik föll mot Husie IF

Prespa Birlik åkte på sin andra, raka förlust när man förlorade med 3-2 i träningsmatchen mot Husie IF.


Publicerad 01 mars 2014 17:21
Uppdaterad 02 mars 2014 12:01

TEXT: ÖZCAN EMIN FOTO: ÖZCAN EMIN


Ett helt annat fokus och spel av Prespa Birlik, om man jämför med matchen förra veckan. Det var ofta ett högt tempo med snabba passningar och redan i den 16:e matchminuten tog man ledningen med 1-0 genom Besnik Rustemaj. Ett fint förarbete av Baris Hümmet, som från halva plan tog fart längs vänsterkanten, tog sig förbi tre-fyra hemmaspelare och fint frispelade Rustemaj som enkelt placerade bollen i mål.

Husie hade inte mycket att säga till om i den första halvleken utan fick mest jaga boll och skapade knappt något framåt. Farligaste chansen dem hade var en frispark som Filip Hillgren fick sträcka sig på.

Och knappt tio minuter in i den andra halvleken var Besnik Rustemaj framme igen och ökade på ledningen till 2-0. Två minuter senare tilläts hemmalaget reducera efter slarv i försvaret. Efter Husies reduceringsmål skapade Prespa Birlik två-tre, klara målchanser som man inte förvaltade så väl. Istället bjöd man in Husie i matchen och lät dem både kvittera till 2-2 och göra segermålet, 3-2 i den 88:e minuten.

Många fina prestationer i denna match, även om man förlorade. Man såg på många av spelarna att det är tuffa träningar under veckodagarna. Många tunga och orkeslösa ben efter 60-70 minuter. En grej man måste jobba liter mer på är dem fasta situationerna där två av målen tillkom. Alldeles för många som stod still och tittade på boll istället för att markera spelare.

– Tycker vi gör en godkänd första halvlek med mycket fart och rörelse. Andra halvlek bjuder vi in dem i matchen. Många trötta ben och sen gör vi många byten vilket gör att vi tappar en del. Men vi skall inte skylla på det utan detta är en match som vi egentligen borde ha vunnit, sade tränaren Agim Sopi efter matchen.

Nästa träningsmatch spelas lördag 8:e mars då danska, FK Prespa, kommer på besök.
Matchfakta: Husie IF - KSF Prespa Birlik

Laguppställning (4-4-2)

13. Filip Hillgren, målvakt
2. Martin Holm
3. Adriano Kalisiak, lagkapten
5. Oscar Vilas Nilsson
6. Mohamed Abo-Sharkh
7. Baris Hümmet
8. Jonatan Holmqvist
10. Chris Ajakpoloho
14. Besnik Rustemaj
19. Omar Aouida
21. Saban Pehilj

Ersättare:

1. Mikael Olsson
4. Emil Kadhum
9. Murat Kücükvardar
12. Rasmus Ridell
18. Emmanuel FrimpongSlutresultat: 3-2 (0-1)

Målskytt: 1-0 16´ Besnik Rustemaj, 2-0 53´ Besnik Rustemaj

Spelplats: Bäckagårds IP, Malmö

Publik: ca: 70


Nästa match
Träningsmatch
KSF Prespa Birlik - FK Prespa København
Lör 8/3 kl. 14:00
Heleneholms IP, MalmöNyhetsarkiv

Senaste nyheter