Prespa DK - En förening med stora ambitioner

På lördag spelas den klassiska träningsmatchen mellan KSF Prespa Birlik – FK Prespa København. Denna gång är det våra danska vänners tur att besöka Malmö och matchen spelas på Heleneholms IP, med avspark 14:00.


Publicerad 05 mars 2014 13:24
TEXT: ÖZCAN EMIN FOTO: ARKIV


FK Prespa bildades 1974 och har idag även en kultursektion som heter Prespa DK. Klubbens representationslag i fotboll håller till i KBS (Københavnerserien kan jämföras med div 3 i Sverige). Det är många unga som jobbar hårt för att utveckla föreningen och man har stora ambitioner på sikt.

Hemsidan fick en liten pratstund med föreningens 41-åriga ordförande, Recail Bekirovski.

Hur länge har du varit ordförande i Prespa DK/FK Prespa?
– Jag har varit här i fem år nu.

Varför valde du att bli ordförande i Prespa DK/FK Prespa?
– Jag gick in i styrelsen i Prespa DK/FK Prespa för att aktivt delta i att utveckla det sportsliga och kulturella och även övriga bitar i föreningen. Det er viktigt att vi integrerar oss, men det är lika viktigt att vi inte glömmer våra rötter och varifrån vi kommer. Vi har alla ett kulturellt intresse i att bevara traditioner samtidigt som vi utvecklar oss i det skandinaviska samfundet. Jag vill gärna vare med och lyfta våra ambitioner för att utveckla sport och kultur i Prespa DK/FK Prespa.

Vad har ni för mål och planer i föreningen?
– Vår målsättning är ju helt klart att fortsätta utvecklas.
När det gäller fotbollen så har vi idag ett flertal lag. Vi har tre ungdomslag, tre seniorlag och även ett oldboyslag. Det er viktigt att hålla liv i alla lag och tänka långsiktigt. Vi försöker bygga upp en organisation för fotbollen, så att ett lag stöds av ett underliggande lag. Det är därför, extra viktigt att alla lag blir lika högt prioriterade. Vi får löpande in nya spelare till klubben och tack vare kompetenta tränare så har vi en professionell tillgång för att kunna utveckla nya spelare.

Vi har i Prespa DK startat upp olika kulturella projekt, som t.ex. dansskola för barn och ungdomar där vi lär ut makedonsk/turkisk folkdans. Utöver det undervisar vi i islam för unga och även äldre. Vi prioriterar även att våra medlemmar, unga som gamla, skall kunna umgås på olika sätt för att hålla kontakten och inte glömma varandra.

Vilken division spelar ni i?
– FK Prespa spelar i KBS (Københavnerserien kan jämföras med div 3 i Sverige), som vi lyckades ta oss upp till inför denna säsong. Just nu har vi uppehåll i serien och vi ligger på en fjärde plats. Vårt mål i år är att hamna på en topplats.

För två år sedan flyttade ni in i nya lokaler. Hur tycker du att det fungerar?
– Det stämmer. Föreningen köpte ett stort hus på cirka 260 kvm. En perfekt byggnad som passar oss utmärkt. Vi har inrett den för att även tillgodose våra medlemmars behov och där finns plats för alla som vill vara här. Här rymmer även en mindre sal som kan användas för fest, eller privata tillställningar som födelsedagar och dop m.m. Det är den bästa investeringen Prespa DK någonsin gjort tycker jag.

Tack för att du tog tid och lycka till i framtiden.
– Tack själv och jag önskar KSF Prespa Birlik detsamma.


Missa inte den klassiska träningsmatchen.

KSF Prespa Birlik - FK Prespa København
Lör 8/3 kl. 14:00
Heleneholms IP, Malmö

Varmt välkomna!Nyhetsarkiv

Senaste nyheter