Inför: Prespa Birlik - FK Prespa

Imorgon är det dags för årets största träningsmatch. En match som handlar mycket om vilja, karaktär, men framförallt prestige. Prespa Birlik möter danska, FK Prespa på Heleneholms IP.


Publicerad 07 mars 2014 10:35
TEXT: ÖZCAN EMIN FOTO: JOHN FRIBERG


Träningsmatchen mellan dem bägge klubbarna har spelats i många år och har blivit lite av en tradition. Oftast är det ganska mycket prestige som står på spel när lagen möts och förra årets möte slutade med en 1-0 förlust för Prespa Birlik.

Prespa Birlik har två raka förluster bakom sig inför denna match och det är ett ganska så revanschsuget lag vi kan förvänta oss imorgon.

Agim Sopi, danskt motstånd imorgon. Var har du för tankar inför matchen?
– Av min erfarenhet när det gäller danska lag, så vet jag att dem brukar spela en snabb fotboll. Spelar ingen roll om det är en lägre division för dem är oftast spelskickliga. Vi har tränat på bra under veckan och killarna är sugna på att visa vad dem verkligen kan efter dem två senaste förlusterna. Så det kommer nog bli en bra match imorgon.

Näst sista träningsmatchen innan ni åker på träningsläger till Antalya. Är det dags att börja tänka på startelvan inför seriepremiären?
– Absolut. Jag har tagit ut en trupp som jag litar på och kommer ge allt, även om man sitter på bänken. Alla har en lika viktig roll. Det kommer inte bli många byten som i dem tidigare träningsmatcherna utan nu vill vi sakta men säkert börja forma en startelva inför seriestarten.

Till sist, vem tror du vinner matchen?
– Det får vi veta imorgon vid 16-tiden, hehe.


Truppen:

Målvakter: Filip Hillgren, Mikael Olsson
Försvarare: Martin Holm, Baskim Sopi, Adem Özay, Oscar Vilas Nilsson, Omar Aouida
Mittfältare: Baris Hümmet, Jonatan Holmqvist, Mohamed Abo-Sharkh, Chris Ajakpoloho, Sami Güngör, Enis Bardi, Bardhyl Kaciu
Anfallare: Saban Pehilj, Rasmus Ridell, Besnik Rustemaj, Liridon Rrustemaj


KSF Prespa Birlik - FK Prespa
Lör 8/3 kl. 14:00
Heleneholms IP

Varmt välkomna! 

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter