Fotbollklubbarnas Samorganisation har fattat ett beslut

Igår kväll tog Fotbollklubbarnas Samorganisation som arrangerar MM ett beslut om vad som skall ske med matchen mellan Hyllie IK - Prespa Birlik.


Publicerad 14 mars 2014 12:04
TEXT: ÖZCAN EMIN FOTO: JOHN FRIBERG


Beslutet är att matchen skall slutföras på onsdag kl. 19:00, på Kulladals IP.

Detta var en match som aldrig ens borde ha gått till straffar. Prespa Birlik spelade ut Hyllie totalt och i den första halvleken fick hemmalaget knappt låna bollen. När dem väl hade den så var det mest tjongande från deras sida. I den 40:e minuten tog PB ledningen med 1-0 efter att Liridon Rrustemaj slagit till.

PB spelade en fantastisk fotboll med mycket fantasi och rörelse. Det enda man kan klaga på, är väl att man inte gjorde fler mål och dödade matchen redan i den första halvleken.

I den andra halvleken så fortsatte PB att kontrollera matchen, dock så tillät man Hyllie kvittera till 1-1. En misslyckad bakåtpass snappades påpassligt upp av en Hyllie-spelare som inte gjorde något misstag. Sista tjugo fick PB spela med en man mindre då lagkapten, Sami Güngör åkt ut efter en onödig tackling.

Matchen gick till straffar och efter vars ett mål och ställningen 2-2, så slocknade ljuset på Kulladals IP. Anledningen till detta var att Hyllie inte hade bokat för match, utan endast träning. Varför? Kan man ju undra.

Kvartsfinal i MM och man gör ett sådant misstag. Medvetet eller ej så är det oerhört klantigt gjort på denna nivå. Nu får vi hålla tummarna att ljuset är igång på onsdag så att vi kan få en vinnare i denna historiska MM-match.Matchfakta: Hyllie IK - KSF Prespa Birlik

Laguppställning (4-3-3)

13. Filip Hillgren, målvakt
2. Martin Holm
3. Adriano Kalisiak
5. Oscar Vilas Nilsson
7. Baris Hümmet
8. Jonatan Holmqvist
10. Sami Güngör, lagkapten
11. Bardhyl Kaciu
14. Besnik Rustemaj
18. Liridon Rrustemaj
19. Omar Aouida

Ersättare:

4. Emil Kadhum
9. Mohamed Abo-Sharkh
99. Murat Kücükvardar


Slutresultat: 1-1 (0-1) efter fulltid
                 2-2 efter straffläggning

Målskyttar: 1-0 40´ Liridon Rrustemaj, 2-2 Bardhyl Kaciu (straff i förlängning)

Spelplats: Kulladals IP, Malmö

Publik: -


Nyhetsarkiv

Senaste nyheter