KFF - Prespa Birlik slutade 1-1

Träningsmatchen mot Kristianstads FF slutade oavgjort. En match som kunde slutat med en vinst om PB tagit vara på de målchanser man skapade i slutet av matchen.


Publicerad 16 mars 2014 10:19
TEXT: ÖZCAN EMIN FOTO: ÖZCAN EMIN


Trots hård vind så bjöds det på en bra fotbollsmatch på ett soligt Kristiandstads IP. PB började matchen i ett högt tempo och första kvarten var hemmalaget tillbakapressat. I den sjunde minuten tog Prespa ledningen med 1-0 när Chris Ajakpoloho från 25-30 meter fick på ett kanonskott som var helt otagbart för keepern i hemmamålet.

– Vi hade skotträning nästan hela träningen i onsdags och det gav resultat idag, sade en leende Chris som var nöjd med lagets insats.

– Tycker vi gör en bra match idag. Kristianstad spelar i div 1 och det är ett bra lag. Men vi kan bättre och det kommer vi visa när serien startar om fyra veckor, avslutar han.

PB hade förutom KFF:s kvittering till 1-1 i den 14:e minuten, rätt så bra kontroll hela den första halvleken. Man tillät inte hemmalaget skapa några hetare målchanser förutom när deras nummer tio, Nahom Girmai, missade öppet mål.

I den andra halvleken tog hemmalaget över matchen och PB fick löpa mycket för att försvara sig och det gjorde man riktigt bra. Matchens bästa målchanser för PB kom när det var tio minuter kvar. Först missade Jonatan Holmqvist ett bra läge därefter fick Oscar Vilas Nilsson ett ypperligt läge att nicka in segermålet men bollen gick strax utanför stolpen.

”Jag måste först säga att jag tyckte att motståndarna var riktigt bra”, sade KFF:s tränare till deras hemsida efter matchen.

En godkänd match av PB mot ett starkt div 1 motstånd. Även glädjande att se Dejan tillbaka i PB. Han fick vakta målet i den andra halvleken. Nu väntar straffsparksläggning i MM-kvartsfinalen på onsdag innan man åker på träningsläger under fredageftermiddagen.
Matchfakta: Kristianstads FF - KSF Prespa Birlik

Laguppställning (4-4-2)

13. Filip Hillgren, målvakt
2. Martin Holm, lagkapten
4. Emil Kadhum
5. Oscar Vilas Nilsson
6. Saban Pehilj
9. Mohamed Abo-Sharkh
10. Chris Ajakpoloho
14. Besnik Rustemaj
17. Enis Bardi
18. Liridon Rrustemaj
19. Omar Aouida

Ersättare:

1. Dejan Malenovic, målvakt
8. Jonatan Holmqvist
11. Bardhyl Kaciu
23. Emmanuel FrimpongSlutresultat: 1-1 (1-1)

Målskytt: 1-0 7´ Chris Ajakpoloho

Spelplats: Kristianstads IP, Kristianstad

Publik: 65Nyhetsarkiv

Senaste nyheter