Inför Division 2: #17 Enis Bardi

Mittfältaren Enis Bardi var en jagad man innan han valde att skriva på för PB. Den blott 18-årige teknikern är lagets yngste spelare.


Publicerad 19 mars 2014 11:17
TEXT: ÖZCAN EMIN FOTO: JOHN FRIBERG


Enis handplockades av tränaren Agim Sopi inför denna säsong för att spetsa till offensiven i Prespa Birlik och har under årets träningsmatcher visat att han kommer bli en sevärdhet i årets division 2.Han är en liten tekniker och har ett fruktat skott.


Hur länge har du spelat fotboll?
– Jag var cirka åtta år när jag började med fotbollen.

Vad har du för fotbollsbakgrund?
– Mitt första lag var jag i åtta år, FC Skupi (Makedonien). Därefter spelade jag för FK Shkupi (Makedonien) i ett år innan jag flyttade till Bröndby IF förra året. Där spelade jag med deras U19 i ett halvår. Tyvärr fick jag inget seniorkontrakt där och då valde jag att skriva på för Prespa Birlik.

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare?
– Folk brukar säga att jag är teknisk och intelligent. Jag skjuter bra med bägge fötterna. Men jag är fortfarande 18 år och utvecklas hela tiden.

Hur ser du på lagets chanser att ta sig upp till div 1?
– Vi har ett mycket bra lag på pappret. Sen är det många faktorer som spelar in när man skall vinna en serie. Det är mycket som skall stämma, men jag tycker vi har rätt så stora chanser att gå upp till div 1.

Vad tycker du är lagets främsta egenskaper denna säsong?
– Vår främsta egenskap i år är vår offensiv. Vi har många tekniska spelare i laget som är farliga framåt, men samtidigt jobbar vi väldigt hårt när vi tappar boll vilket är mycket viktigt i dagens fotboll.

5 snabba. Vem i laget:

Är en svärmorsdröm? Bardhyl
Har sämst musiksmak? Saban
Är lagets pajas? Chris
Är sämst på att trixa? Filip
Är lagets sångfågel? Vet ejNyhetsarkiv

Senaste nyheter