Inför Division 2: #1 Filip Hillgren

En av årets fyra målvakter i truppen heter Filip Hillgren och han kom från BK Olympic inför denna säsong. Den 191 cm långa Filip har trots sina låga ålder spelat ett par år på högre nivå.


Publicerad 21 mars 2014 15:19
TEXT: ÖZCAN EMIN FOTO: JOHN FRIBERG


Filip, 20, debuterade redan som 17-åring för BK Olympic i div 2 för några år sedan. Inför i år valde han att skriva på för PB, för att enligt honom, utvecklas vidare och ta nästa steg i karriären. Han jobbar hårt på träningarna och det syns att han är hungrig för att vidareutvecklas.

Hur länge har du spelat fotboll?
– Jag började lira boll när jag var sex år gammal.

Vad har du för fotbollsbakgrund?
– Min första klubb hette Limhamns IF på den tiden. Sen blev det LB07. Därefter flyttade jag till BK Olympic där jag var i ett par år och nu är jag här.

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare?
– Tycker jag har en bra inställning, är positiv, alltid fokuserad och gör det tränarna vill. Har ett bra grepp och bra spelförståelse.

Hur ser du på lagets chanser att ta sig upp till div 1?
– Tror vi har rätt så stora chanser om vi ger allt på matcherna och jobbar hårt tillsammans. Vi är ett av 2-3 lag som kan konkurrera om en första plats.

Vad tycker du är lagets främsta egenskaper denna säsong?
– En trupp med bra mix. Vi är ett väldigt bolltryggt och tekniskt lag som kan hålla i bollen när det behövs och attackera när vi vill. Många individuellt skickliga spelare som kan avgöra en match på egen hand. Samtidigt är vi starka bakåt då vi jobbar tillsammans när vi tappat boll.

5 snabba. Vem i laget:

Är en svärmorsdröm? Oscar
Har sämst musiksmak? Saban
Är lagets pajas? Liridon
Är sämst på att trixa? Chris
Är lagets sångfågel? DejanNyhetsarkiv

Senaste nyheter