Prespa Birlik åker till Antalya

Ikväll vid 18-tiden lyfter planet med destination Antalya, Turkiet. Prespa Birlik kommer att vara iväg på träningsläger i en vecka.


Publicerad 21 mars 2014 09:59
TEXT: ÖZCAN EMIN


Laget kommer att bo på hotellet, Titanic Beach och där kommer man att slipa formen inför seriestarten med bl.a. två träningsmatcher mot bra motstånd.

– Imorgon kommer vi att köra två träningspass och dem resterande dagarna kör vi ett pass om dagen och lite styrketräning kommer det också att bli, säger Agim Sopi.

 Vad är era planer med detta träningsläger?
– Tanken är ju att vi skall slipa på dem små detaljerna som vi tycker att vi behöver. Sen är det bra för sammanhållningen i truppen att killarna får umgås och lära känna varandra och även vi i ledarstaben. Här hemma blir det ju att man kommer till träning, duschar och sen går hem. Här är man närmare varandra hela dagarna. Sen är det ju aldrig fel att få lite sol och värme.

Väderprognosen visar sol hela veckan och temperaturer på 20-25 grader.

– Det låter ju fantastiskt. Det är vi värda efter all vinterträning.

Har ni planerat några aktiviteter där borta?
– Det blir en del ledig tid för spelarna där dem kan umgås och kanske åka in till stan och shoppa. Men vi har också planerat in vissa aktiviteter som vi kommer göra tillsammans.

Lagen som Prespa Birlik skall möta är Fana IL från Norge och FC Kyzylzhar från Kazakstan. Vet ni något om motståndarna?
– Nej, inte speciellt mycket. Vi vet att dem håller superettan-klass och att de blir en bra värdemätare för oss. FC Kyzylzhar spelade i högstaligan i Kazakstan för något år sen, avslutar Agim.

Matchen mot FC Kyzylzhar spelas söndag 23 mars kl. 15:00 (lokal tid) och Fana IL möter man torsdag 27 mars kl. 15:00 (lokal tid).

Mittfältaren Jonatan Holmqvist har lovat att föra dagbok och även lägga upp lite bilder under lägret så att ni som vill kan följa laget här på hemsidan.Nyhetsarkiv

Senaste nyheter