Nytt tränarpar i P98-laget

Xhevdet Llumnica (t.v), Gajur Sadiku Xhevdet Llumnica (t.v), Gajur Sadiku

Musa som inledde säsongen som tränare för P98-laget har valt att lämna PB. De nya tränarna är Gajur Sadiku, 47, och a-lagsspelaren Xhevdet Llumnica, 34.


Publicerad 24 mars 2014 10:01
TEXT & FOTO: ÖZCAN EMIN


Tre raka vinster och förkrossande 14-2 i målskillnad! Där har ni facit för de nya tränarna i P98.

– Jag är riktigt glad och nöjd över de nya tränarna som tagit över P98-laget, säger ungdomsansvarige Mario Bellini och fortsätter.

– Där finns en glädje i laget och det sprudlar om killarna. Sadiku är en fantastisk tränare och Xhevdet kommer bli en stor tillgång med sin rutin och kunskap.

Sadiku (efternamn) som han oftast kallas, spelade i en lång rad klubbar i sin fotbollskarriär i Makedonien på hög nivå, bl.a. i FK Teteks, Vardar och Shkendia.

– Det var många roliga år jag hade som spelare. I Shkendia spelade jag tillsammans med Baskim Sopi i ett år, säger Sadiku.

Sadiku flyttade till Sverige 2000 och spelade för klubbar som Lira BK (dåvarande div1) och Boden BK innan han 2005 valde att lägga skorna på hyllan och istället satsa på en tränarkarriär. Sadiku håller just nu på med sin Uefa Pro Licence-utbildning som är SvFF:s högsta tränarutbildningsnivå.

– Det stämmer. Jag går utbildningen för att få mitt Uefa Pro Licence. Jag har två veckor kvar sammanlagt innan jag är klar med utbildningen.

Och vilka mål Sadiku har med sin tränarkarriär är det inga tvivel om.

– Jag har bara tränat ungdomar hittills och jag älskar det. Att se dem utvecklas hela tiden är fantastiskt roligt. Men anledningen till varför jag går Uefa Pro Licence är för att en dag träna ett div 1-2 lag och kanske ännu högre, säger han.

Vid sidan av tränarrollen i PB så hjälper han även till i Makedoniens U17-landslag där han hjälper till talanger att utvecklas. Han brukar vara med på vissa landslagssamlingar där han ger extraträning till speciellt utvalda talanger.

Och för några veckor sedan blev han även tillfrågad om han vill hjälpa till i deras U21-landslag.

– Ja de ringde och frågade och vi håller på att diskutera hur vi skall göra. Det är jättekul och man känner sig givetvis uppskattad och känner att man gör något bra. Det är inte många som får chansen och träna landslag.

Vid sin sida kommer Sadiku ha Xhevdet Llumnica som spelar i PB:s representationslag. Så här säger Xhevdet om sin första tränarroll.

– Riktigt roligt skall det bli. Jag blev tillfrågad av Sadiku om jag ville hjälpa till och tackade ja direkt. Min karriär går mot sitt slut och jag kommer satsa på att bli tränare efter jag lagt av att spela.

Att kombinera a-lagsspel med att vara assisterande i P98 ser han inte som något problem.

– Jag kommer vara med så ofta jag bara kan. Min roll kommer vara att jobba individuellt med spelarna och jobba mycket med den offensiva biten. Jag tror jag kan tillföra dem unga killarna mycket med min rutin och erfarenhet och det skall bli riktigt spännande att se vad vi kan åstadkomma tillsammans med grabbarna. Finns många duktiga killar i laget som jag tror kommer spela a-lagsfotboll på hög nivå om dem fortsätter att jobba hårt, säger Xhevdet.


Vi önskar Sadiku och Xhevdet lycka till med P98-laget.


Nyhetsarkiv

Senaste nyheter