Inför Division 2: #22 Oscar Vilas Nilsson

Publicerad 25 mars 2014 14:37
TEXT: ÖZCAN EMIN FOTO: JOHN FRIBERG


Han är född och uppväxt i Barcelona där han fått sin fotbollsutbildning. Oscar flyttade till Sverige för något år sen för att spela i Malmö FF. Där blev det ingen kontraktsförlängning inför denna säsong och då valde han att skriva på för PB. En försvarare som kan spela både som vänster och mittback. 19-åringen är en av lagets yngsta spelare men har visat under försäsongen att han inte är här för att se och lära. Han har verkligen visat framfötterna och är väldigt mogen och lugn i sitt spelsätt.

Hur länge har du spelat fotboll?
– Jag var fem år när jag började.

Vad har du för fotbollsbakgrund?
– Började i en klubb som heter Base Olèrdola där jag spelade i många år. Sen var jag en sväng i CF Vilanova innan jag kom till Sverige och Malmö FF. Där spelade jag i nästan två år innan jag skrev på för PB.

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare?
– Snabb och rätt så teknisk för att vara back. Jag har en bra blick när det gäller passningsspelet. Mina utvecklingsbara sidor kan jag inte berätta här, haha.

Hur ser du på lagets chanser att ta sig upp till div 1?
– Rätt så stora faktiskt. Men det krävs lite tur och att vi inte får många skador. Men vi har en mycket bred trupp och alla är duktiga spelare. Vi måste göra vårt allra bästa för att vinna varje match. Låter enkelt men det krävs mycket av oss alla.

Vad tycker du är lagets främsta egenskaper denna säsong?
– Vi är ett tekniskt lag som rullar mycket boll längs marken. Vi vill ha mycket boll och attackera mycket. Det är vår främsta styrka i år tycker jag.

5 snabba. Vem i laget:

Är en svärmorsdröm? Enis
Har sämst musiksmak? Liridon
Är lagets pajas? Emil
Är sämst på att trixa? Jonatan
Är lagets sångfågel? SamiNyhetsarkiv

Senaste nyheter