Inför Division 2: #8 Jonatan Holmqvist

Publicerad 27 mars 2014 16:35
TEXT: ÖZCAN EMIN FOTO: JOHN FRIBERG


Den unge mittfältaren kom till PB inför hösten förra säsongen och har tagit stora kliv i sin utveckling. I år har Jonatan fått en hel del speltid och förtroende av tränaren Agim Sopi och visat under försäsongen att han kommer slåss om en plats i årets startelva.

Han har en elegant spelstil och spelar sällan bort en passning. En ung kille som har stor potential att bli en viktig kugge i Agim Sopis lagbygge.

Hur länge har du spelat fotboll?
– Ungefär i tretton år.

Vad har du för fotbollsbakgrund?
– Började i Arlövs fotbollsskola när jag var sex år gammal. Vid 12-årsåldern flyttade jag till Åkarps IF där jag spelade i tre år. Som 15-åring valde jag Malmö FF där jag spelade fram till förra sommaren.

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare?
– Inte det lättaste att beskriva sig själv, men jag tycker att jag är löpstark. Bra teknik och en bra blick för spelet.

Hur ser du på lagets chanser att ta sig upp till div 1?
– Tycker dem är rätt så stora med tanke på den kvalité vi har i truppen. Sen har vi en väldigt bred trupp vilket är en viktig grej om man skall vinna en serie. Vår ledarstab är oerhört professionell och dem har ett jättestort engagemang.

Vad tycker du är lagets främsta egenskaper denna säsong?
– Vi har många tekniska killar i laget men jag vill även lyfta fram defensiven. Vi gillar att attackera men vi jobbar hårt för att vinna tillbaka bollen när vi tappat den. Det tror jag kommer bli den största skillnaden jämfört med förra säsongen.

5 snabba. Vem i laget:

Är en svärmorsdröm? Martin
Har sämst musiksmak? Baris
Är lagets pajas? Mohamed
Är sämst på att trixa? Emil
Är lagets sångfågel? OscarNyhetsarkiv

Senaste nyheter