Inför Division 2: #9 Besnik Rustemaj

Publicerad 29 mars 2014 23:37
TEXT: ÖZCAN EMIN FOTO: JOHN FRIBERG


20-årige Rustemaj Jr gör sin första säsong i PB. Efter en brokig karriär i lag som Blackburn och Kalmar FF så verkar han ha fått tillbaka glädjen på plan. En tuff anfallare som är stor, stark och har ett bra skott. Har startat försäsongen riktigt bra och är lagets bästa målskytt så här långt. Kommer han bli lika målfarlig i seriespelet? Det återstår att se.

Hur länge har du spelat fotboll?
– Jag började lira boll när jag var 8 år gammal.

Vad har du för fotbollsbakgrund?
– Jag började i Malmö FF där jag spelade tills jag var 16. Därefter blev jag ungdomsproffs i Blackburn där jag spelade i två år. Sedan flyttade jag tillbaka till Sverige och Kalmar FF där jag också spelade i två år. Förra året var jag klubblös och spelade inget typ. Men nu är jag i PB och jag ser fram emot detta år.

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare?
– Hyfsad snabb med bra teknik. Men min starkaste egenskap är att jag ofta hittar målet.

Hur ser du på lagets chanser att ta sig upp till div 1?
– Tycker vi har rätt så stor chans att ta det steget i år. Målsättningen är ju ganska tydlig, vi ska upp.

Vad tycker du är lagets främsta egenskaper denna säsong?
– Tycker vi har fått ihop det riktigt bra. En bred trupp med många duktiga spelare. Vi jobbar även hårt i defensiven för varandra vilket är en bra egenskap.

5 snabba. Vem i laget:

Är en svärmorsdröm? Jonatan
Har sämst musiksmak? Bardhyl
Är lagets pajas? Liridon
Är sämst på att trixa? Filip
Är lagets sångfågel? RasmusNyhetsarkiv

Senaste nyheter