Inför Division 2: #4 Emil Kadhum

Publicerad 30 mars 2014 20:34
TEXT: ÖZCAN EMIN FOTO: JOHN FRIBERG


Emil Kadhum, 21, är en av de nya i laget inför i år. En offensivt lagd högerback som gärna följer med upp i anfallen. I unga år var han en stor talang i Malmö FF där han spelade fram till 18-års ålder. Därefter har inte karriären gått riktigt som han velat, men nu satsar han på att få så mycket speltid som möjligt och hjälpa Prespa Birlik upp till div 1.

Hur länge har du spelat fotboll?
– Sexton år.

Vad har du för fotbollsbakgrund?
– Började i MFF:s fotbollskola när jag var liten. Spelade där fram till jag var 18. Sen blev det ungefär ett år i FC Rosengård innan jag flyttade till Håkanstorp där jag spelade i ett år innan jag kom till PB.

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare?
– Som spelare tycker jag att jag är rätt så offensiv, följer gärna med upp i anfallen. Jag är bra i markeringsspelet och jobbar alltid hårt.

Hur ser du på lagets chanser att ta sig upp till div 1?
– Ska inte vara för kaxig men jag tror vi vinner div 2. Med den truppen vi har så finns det stora chanser. Det finns många bra lag i serien men vi har en grymt stark trupp i år.

Vad tycker du är lagets främsta egenskaper denna säsong?
– Vi har en fin gemenskap i laget. Alla jobbar hårt för varandra på träningarna och matcherna. Sen har vi en hel del individuellt skickliga spelare som kan avgöra matcher på egen hand.

5 snabba. Vem i laget:

Är en svärmorsdröm? Martin
Har sämst musiksmak? Martin
Är lagets pajas? Baris
Är sämst på att trixa? Liridon
Är lagets sångfågel? BardhylNyhetsarkiv

Senaste nyheter