Inför Division 2: #10 Sami Güngör


Publicerad 1 april 2014 12:58
TEXT: ÖZCAN EMIN FOTO: JOHN FRIBERG


Sami som i år fyller 25 är en av de i laget som varit längs i PB och han gör sin tredje säsong i den gröna tröjan. En dribbler på mittfältet som i sina bästa stunder kan göra vad som helst med bollen.

Hur länge har du spelat fotboll?
– Började med fotbollen när jag var 5 år.

Vad har du för fotbollsbakgrund?
– Började spela i Türk Anadolu FF som senare gick ihop med MBI och blev Mabi. Där spelade jag fram tills jag var 21. Sen blev det en kort sejour i Klagshamn innan jag kom till Prespa.

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare?
– Jag tycker att jag är teknisk och har en bra split vision. Har ett bra tillslag och kan använda bägge fötterna.

Hur ser du på lagets chanser att ta sig upp till div 1?
– Med den truppen vi har tycker jag chanserna är stora. Gör vi jobbet som vi ska så tror jag vi går upp i år.

Vad tycker du är lagets främsta egenskaper denna säsong?
– Viljan att vinna tillbaka bollen när vi tappat den. Vi är ett lag som ska kontrollera matcherna med stort bollinnehav och spela en underhållande fotboll, det är det vi är bäst på. Sen tycker jag att vårt försvarsspel höjt sig flera klasser jämfört med ifjol.

5 snabba. Vem i laget:

Är en svärmorsdröm? Adriano
Har sämst musiksmak? Liridon
Är lagets pajas? Baskim
Är sämst på att trixa? Jonatan
Är lagets sångfågel? Dejan



Nyhetsarkiv

Senaste nyheter