Inför BK Olympic - KSF Prespa Birlik


Publicerad 2 april 2014 11:18
TEXT & FOTO: ÖZCAN EMIN


Seriepremiären i Div 2 Östra Götaland närmar sig med stormsteg men innan det så ska Prespa Birlik spela semifinal i Malmömästerskapet mot BK Olympic ikväll. En match som får räknas som genrep då det inte finns någon annan match planerad innan seriepremiären.


Agim, ett pass i måndags efter träningslägret. Hur känns det att vara hemma igen?
– Känns skönt att vara hemma och framförallt att vi kan träna på en hyfsat bra gräsplan, vilket inte är så vanligt på den här tidpunkten på året.

Är ni nöjda med årets träningsläger i Antalya?
– Jag och hela lederstaben är riktigt nöjda med veckan vi hade där nere. Fantastiskt boende, maten var super, bra väder och framförallt gick det riktigt bra när det gäller den fotbollsmässiga biten.

Vad var det som gick bra tycker du?
– Det var mest fokus på fasta situationer och anfallskombinationer under tiden vi var där nere. Killarna var oerhört fokuserade och vi hade riktigt bra träningar. Vi är som sagt jättenöjda.

Ni spelade två matcher mot bra motstånd, en vinst och en oavgjord. Vad kan du säga om dem insatserna?
– Bara positivt. Vi gör två riktigt, bra matcher. Första matchen mot laget från Kazakstan är nästan felfri. Vi spelade riktigt aggressivt med hög press och gjorde det svårt för dem. I halvtid bytade vi ut hela åtta spelare men ändå fortsatte vi att kontrollera matchen, 2-1 var i underkant. Vi hade flera lägen att göra mål men det blev tyvärr inga fler.
I den andra matchen mötte vi norska, Fana IL och den matchen slutade 1-1. Dem ville inte möta oss från början för att vi var ett div 2-lag från Sverige. Efter matchen sa dem inte så mycket. En match där vi hamnade i underläge ganska tidigt. Men efter deras mål så var vi totalt överlägsna och borde ha gjort 2-3 mål till, men sådan är fotbollen ibland.

Måste ge en eloge till alla killarna i laget och ledarstaben som skötte allt riktigt bra. Större delen av lägret var frihet under eget ansvar och dem visade upp en riktigt proffsig attityd allihop.

Semifinal i MM mot BK Olympic ikväll och man får väl kalla det för vårt genrep inför serien. Hur känns det?
– Känns riktigt kul att det börjar närma sig, det känns i laget att premiären närmar sig och alla är oerhört fokuserade. Vi ser fram emot matchen ikväll. Viktigt för oss att vi fortsätter på den inslagna vägen och gör jobbet. Vi vill gärna visa upp den fina fotboll vi spelade där nere för vår publik här hemma också. Vi måste fortsätta vara ödmjuka och jobba hårt.

Hur ser läget ut i truppen?
– Det ser bra ut. Emil har en känning i baksidan av låret men annars så är alla friska och tillgängliga för spel. Sen har vi Baris och Sami som är avstängda och inte kan delta i matchen ikväll.

Truppen

Målvakt: Filip Hillgren
Försvarare: Martin Holm, Adriano Kalisiak, Oscar Vilas Nilsson, Adem Özay, Omar Aouida
Mittfältare: Mohamed Abo-Sharkh, Murat Kücükvardar, Xhevdet Llumnica, Bardhyl Kaciu, Enis Bardi
Anfallare: Besnik Rustemaj, Saban Pehilj, Rasmus Ridell, Liridon Rrustemaj


Semifinal Malmömästerskapet
BK Olympic - KSF Prespa Birlik
Onsdag 2 april 19:00
Lindängens IP
Nyhetsarkiv

Senaste nyheter