Inför Division 2: #11 Saban Pehilj


Publicerad 2 april 2014 14:12
TEXT: ÖZCAN EMIN FOTO: JOHN FRIBERG


Saban Pehilj värvades från Bosnien och NK Zeljeznicar inför denna säsong. Den 21-årige anfallaren är med sina 195 cm väldigt svårstoppad i straffområdet. Är ingen dribbler men en farlig målgörare som kan avsluta med bägge fötterna. En klassisk, tung, center som kommer bli en attraktion i årets div 2.

Hur länge har du spelat fotboll?
– I fjorton år ungefär.

Vad har du för fotbollsbakgrund?
– Detta är mitt första år utomlands. I Bosnien spelade jag i klubbar som FK Olimpik, NK Zvijezda och FK Zeljeznicar. Alla klubbar spelar i den bosniska Premijer Liga.

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare?
– Brukar inte vilja beskriva mig själv men jag tycker jag är stark, kan hålla i bollen. Skjuter bra med bägge fötterna. En tung anfallare som gör det jobbigt för försvarande backar.

Hur ser du på lagets chanser att ta sig upp till div 1?
– Rätt så stora tycker jag. Vi har en fantastisk trupp med många duktiga spelare. Men vi måste fortsätta att vara ödmjuka, jobba hårt på träningar och ta till oss det Agim och ledarstaben lär oss.

Vad tycker du är lagets främsta egenskaper denna säsong?
– Vi har en bra gemenskap fast att vi är många nya i laget. Sen är vi ett hårt jobbande lag som gör att vi kommer bli jobbiga att möta. Många tekniska killar i laget som kan avgöra matcher.

5 snabba. Vem i laget:

Är en svärmorsdröm? Baris
Har sämst musiksmak? Oscar
Är lagets pajas? Liridon
Är sämst på att trixa? Filip
Är lagets sångfågel? EnisNyhetsarkiv

Senaste nyheter