Prespa Birlik klara för final i MM


Publicerad 2 april 2014 23:34 Uppdaterad 3 april 2014 14:19
TEXT & FOTO: ÖZCAN EMIN


Prespa Birlik startade matchen i ett rasande tempo och tog ledningen med både 1-0 och 2-0 inom 16 minuter. Målskytt, Besnik Rustemaj. Efter 20-25 minuter så slappnade man av och tillät Olympic komma in i matchen. Hemmalaget ställde upp med ett ungt och hungrigt lag som kämpade sig in i matchen och man fick även in ett reduceringsmål innan halvtid.

I den 68:e minuten gjorde inhopparen, Saban Pehilj sitt första mål i MM och 3-1 för PB. Då trodde dem flesta att matchen var avgjord men Olympic gjorde både 2-3 och 3-3 innan domaren blåste av andra halvlek. Matchen gick till straffavgörande och till slut var det Prespa Birlik som gick segrande ur matchen efter att ha vunnit straffsparksläggningen med 4-3.

– Första tjugo, tjugofem tycker jag vi spelar på det sättet vi kommit överens om. Hög fart på bollen och aggressiv press. Efter våra två mål så blir vi alldeles för nonchalanta och passiva i spelet. Släpper in väldigt billiga mål och gör det onödigt spännande i matchen. Vi kommer inte upp i den nivån som vi ska idag men det är bara att jobba vidare. Skönt att vi tog oss till final, sade Agim Sopi efter matchen.


I finalen som spelas 14 maj kommer PB att ställas mot vinnaren i matchen mellan FBK Balkan - BK Flagg. Den matchen spelas 7 april.Matchfakta: BK Olympic - KSF Prespa Birlik

Laguppställning (4-3-3)

13. Filip Hillgren, målvakt
2. Martin Holm
3. Adriano Kalisiak
5. Oscar Vilas Nilsson
8. Bardhyl Kaciu
9. Mohamed Abo-Sharkh
11. Xhevdet Llumnica, lagkapten
14. Besnik Rustemaj
17. Enis Bardi
18. Liridon Rrustemaj
19. Omar Aouida

Ersättare:

6. Adem Özay
10. Saban Pehilj
12. Rasmus Ridell
16. Murat KücükvardarSlutresultat: 3-3  (1-2) efter full tid, 6-7 efter straffar

Målskyttar: 6´ 1-0 Besnik Rustemaj, 16´ 2-0 Besnik Rustemaj, 68´ 1-3 Saban Pehilj

Straff målskyttar: Enis Bardi, Oscar Vilas Nilsson, Murat Kücükvardar, Xhevdet Llumnica

Spelplats: Lindängens IP, Malmö

Publik: 48Nyhetsarkiv

Senaste nyheter